UTRECHT - "Voortaan staan we met z'n twaalven op het veld." Dat zei aanvoerder Jean Paul de Jong van FC Utrecht bij de herdenking van de in de nacht van maandag op dinsdag overleden ploeggenoot David di Tommaso. "Dit is onze grootste nederlaag."

Bekijk video: Modem/ Breedband


Rouwende FC Utrechtsupporters staan donderdag rond een bloemenzee bij stadion Galgewaard in Utrecht

Ongeveer 14.000 bezoekers woonden donderdag de emotionele herdenking in stadion Nieuw Galgenwaard bij voor de 26 jaar geworden Fransman. Hij werd geprezen als publiekslieveling en aanjager van het team. Een man met veel humor, die een grote populariteit genoot onder zowel spelers als fans. Hij was nog aan het oefenen om het volkslied van Utrecht 'Als ik boven op de Dom sta' uit zijn hoofd te leren. Hij zou dat zingen op het Sinterklaasfeest van de Utrecht-jeugd.

Op het veld stonden in tenue alle ploegen van de club. De spelers van de selectie en trainer Foeke Booy schaarden zich om de vrouw van Di Tommaso, die diep respect kreeg van de mensen in het stadion. De voetballer laat een kind van 2 jaar achter.

Trainer Booy meldde dat het rugnummer van de Franse verdediger, nummer 4, nooit meer gedragen zal worden door een voetballer van het team.

De dood van Di Tommaso heeft tot veel verslagenheid en medeleven geleid, getuige de inmiddels ruim 43.000 reacties op de website condoleance.nl. Di Tommaso kwam sinds anderhalf jaar uit voor FC Utrecht en werd in zijn eerste seizoen al direct door de aanhang van zijn club uitgeroepen tot speler van het jaar. Alle clubs in het betaalde voetbal hebben hun medeleven betuigd.