BRACKLEY - Na Minardi, Sauber en Jordan verdwijnt ook de naam BAR in 2006 voorgoed uit de Formule 1. Nieuwe eigenaar Honda kondigde aan dat het team officieel als Honda Racing F1 team door het leven zal gaan. Voormalig eigenaar British American Tobacco blijft met Lucky Strike wel hoofdsponsor.

Na de aankoop van het team, leek het slechts een kwestie van tijd te zijn voordat Honda de naam zou wijzigen. Nu is de identiteitswissel eindelijk officieel. Het team neemt in 2006 deel aan het wereldkampioenschap F1 onder de naam Lucky Strike Honda Racing F1 Team.

Op het circuit zullen de wagens er ondanks hun nieuwe naam niet anders uitzien. Honda kiest voor witte wagens, zoals ze dat ook in 1964 deden bij hun debuut in de Formule 1. Chassis en motor krijgen wel nieuwe namen. De nieuwe wagen zal dus niet BAR006 heten, maar RA106.

Daarbij staat de RA voor Racing Automobile, 1 voor Formula One en 06 voor seizoen 2006. De nieuwe motor wordt de RA806E genoemd. De 8 is een verwijzing naar het aantal cilinders en de E is niet meer dan de afkorting van Engine. De nieuwe namen werden gekozen volgens het systeem dat Honda vroeger al hanteerde.