MUNCHEN/HINWIL - Jacques Villeneuve rijdt in 2006 voor het "nieuwe" BMW Sauber F1-team. Lange tijd leek er geen plaats meer voor de Canadees, maar BMW besloot uiteindelijk toch het bestaande contract tussen Villeneuve en Sauber te respecteren.

"We hebben de prestaties van Jacques aan het eind van het seizoen nog even onder de loep genomen. Die leerden ons dat hij, na zijn moeilijke start bij zijn terugkeer naar de F1, opnieuw het niveau van zijn teamgenoot kon evenaren. We zijn er zeker van dat Jacques ons team sterker zal maken".

Mooie woorden van BMW-Motorsport baas Mario Theissen om de beslissing toch met Villeneuve door te gaan te verklaren. Helaas is de waarheid net iets anders. Het is een publiek geheim dat BMW graag de jonge Fin Heikki Kovalainen in de tweede wagen wilde plaatsen.

Helaas voor hen kreeg de Fin geen toestemming van zijn huidige werkgever Renault. Daarop besloot BMW dan maar het contract met Villeneuve toch te respecteren en zo een aanzienlijke afkoopsom te vermijden.