UTRECHT - Voetballer David di Tommaso van FC Utrecht is geheel onverwacht in de nacht van maandag op dinsdag in zijn slaap overleden. Bijzonderheden over de doodsoorzaak ontbreken, omdat het onderzoek in het ziekenhuis nog niet heeft plaats gehad.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Di Tomasso is 26 jaar geworden. Hij laat een vrouw en een kind achter. De Fransman was vaste basisspeler in de selectie van trainer Foeke Booy. Afgelopen zondag speelde hij nog mee in de wedstrijd tegen Ajax. De supporters riepen de verdediger afgelopen seizoen uit tot speler van het jaar.

Clubarts Frank van Hellemondt zei later tijdens een persconferentie in Stadion Galgenwaard nooit het idee te hebben gehad dat Di Tommaso iets zou kunnen mankeren. De speler had ook normaal deelgenomen aan de uitlooptraining van FC Utrecht daags na de triomf op Ajax. De Franse verdediger is 's avonds uit eten gegaan. Hij meldde dat hij zich niet helemaal lekker voelde en vroeger dan normaal naar bed ging. "Hij dacht te veel te hebben gegeten", aldus de clubarts op een ingelaste persconferentie. Wanneer het onderzoek naar de doodsoorzaak plaats heeft, was dinsdag niet duidelijk. De KNVB heeft de wedstrijd Willem II - FC Utrecht van 3 december naar een nader te bepalen datum verplaatst.

Overdonderd

Voorzitter Jan-Willem van Dop van FC Utrecht zei dat de club overdonderd is door het overlijdensbericht. Trainer-coach Foeke Booy sprak op de website van de club van de zwartste bladzijde in de geschiedenis van FC Utrecht. "Op de allereerste plaats is het overlijden van David een dramatisch verlies voor de familie, maar het betekent ook een groot verlies voor de club. We zijn aangeslagen, hier zijn geen woorden voor. We gaan David als club een waardig afscheid geven, want dat verdient hij", aldus Booy. De spelers bleven dinsdag uit de publiciteit.

"De ploeg is ineens een van zijn beste spelers kwijt. Het is voor ons absoluut gissen naar de oorzaak. Een ding weten we zeker: Di Tommaso nam geen doping", aldus FC Utrecht in een perscommuniqué dinsdagmorgen.

De Fransman begon zijn professionele loopbaan bij AS Monaco in 1998. Hij maakte daar één Frans kampioenschap mee. Halverwege het seizoen 2000/2001 verkaste hij naar Sedan. In die periode schopte hij het tot de selectie van Jong Frankrijk en speelde hij zeven jeugdinterlands. Vorig seizoen was zijn eerste bij FC Utrecht. In de lopende competitie speelde hij alle dertien wedstrijden.

Condoleanceregister

Supporters van FC Utrecht legden in de uren na het bekend worden van het overlijden van David Di Tommaso bloemen, shirts en sjaals bij de hoofdingang van Stadion Galgenwaard neer. De club opende op de website een condoleanceregister . Binnen enkele uren stonden daar 5000 reacties van fans op.

Voorzitter Van Dop vertelde op de korte persbijeenkomst dat David di Tommaso behalve een goed voetballer een aardig mens was.

"David had veel voor de club en zijn medespelers over. Hij voelde zich bij onze club snel thuis en sprak al zeer behoorlijk Nederlands." De KNVB besloot dinsdag dat voorafgaand aan de inhaalduels in de eredivisie deze week een minuut stilte in acht zal worden genomen ter nagedachtenis aan de Franse voetballer.