RIJSWIJK - FC Porto met Co Adriaanse als coach heeft nog slechts een minimale kans op de achtste finales van de Champions League. In de vijfde wedstrijd van groep H eindigde het duel tegen Glasgow Rangers gelijk, 1-1. Lisandro Lopez scoorde in de 59e minuut, in de 83e maakte McCormack gelijk. Door dit gelijkspel bleef Porto laatste in de groep met vier punten.

Inter Milaan kwalificeerde zich als koploper en zekere groepswinnaar door het Slowaakse FC Artmedia met 4-0 af te troeven. Figo opende de score, Adriano deed daar drie doelpunten bij. De Slowaken bleven op vijf punten staan en ontvangen op 6 december Adriaanses team. Glasgow Rangers, dat zes punten heeft, speelt dan thuis tegen Inter.

Glasgow

Glasgow Rangers leverde een goede prestatie. De club miste zes vaste waarden, onder wie vier spitsen. Coach McLeish, zwaar onder vuur, koos voor een zwaar defensief concept en werd ook ver teruggedrongen. Waterreus verrichtte in het doel talloze reddingen, Ricksen zwoegde op het middenveld en maakte veel overtredingen. Pas nadat Lisandro Lopez de thuisclub op 1-0 zette, viel de Schotse ploeg meer aan. McCormack had zowaar succes.

Real Madrid

In Groep F waren Olympique Lyon en Real Madrid al zeker van deelname aan de knockoutfase in de Champions League. Beide clubs speelden in Madrid gelijk, 1-1. Real kon de dikke nederlaag in Frankrijk niet revancheren. Guti zorgde voor rust wel voor een voorsprong.

Na rust maakte Carew gelijk. In deze groep behaalde Olympiakos Piraeus bij BK Rosenborg het eerste punt, 1-1 gelijk. De Braziliaan Rivaldo zette Olympiakos op winst, één minuut voor tijd scoorde Helstad tegen. De Griek Pantos kreeg kort voor tijd de rode kaart. Voor Rosenborg betekende dit meer Europees voetbal in de UEFA-beker.

Liverpool

In Groep G bevocht Liverpool, met Zenden in de basis, de doortocht naar de achtste finales door een zwaarbevochten 0-0 tegen Real Betis. De titelhouder kwam op elf punten uit vijf duels. Chelsea schoof aan met tien punten.

De Engelse kampioen bracht in Brussel Anderlecht de twaalde nederlaag op rij toe in de Champions League. De wedstrijd was in een kwartier beslist door treffers van Crespo (8e minuut) en Carvalho (15e). De kampioen van Engeland liet het daar bij. Anderlecht is definitief uitgeschakeld. Betis plaatste zich voor de UEFA-beker.