ISTANBUL - Met liefst vier treffers in de door zijn ploeg gewonnen uitwedstrijd tegen Fenerbahce (0-4) onderstreepte aanvaller Sjevtsjenko woensdagavond nogmaals zijn enorme waarde voor AC Milan. De van een blessure herstelde spits uit Oekraïne bracht zijn club weer bovenaan groep E van de Champions League.

AC Milan deelt de koppositie met Schalke 04 dat PSV terecht wees (3-0). Beide koplopers treffen elkaar in de laatste speelronde van de groepsfase in San Siro. PSV, dat een puntje minder heeft dan de lijstaanvoerders, sluit af met een thuisoptreden tegen Fenerbahce.

Sjevtsjenko maakte tegen de Turken alweer zijn 50e, 51e, 52e en 53e treffer in een Europees bekertoernooi. In de zestiende minuut was hij op aangeven van Seedorf succesvol. In de 52e minuut was Gilardino de aangever. Sjevtsjenko maakte zijn derde doelpunt na voorbereidend werk van Serginho. Zes minuten later profiteerde Sjevtsjenko nogmaals van een fout van de Turkse verdediger Volkan.

Trainer Ancelotti constateerde vanaf de zijkant nogmaals dat zijn ploeg aanvallend erg afhankelijk is van Sjevtsjenko. Zonder de spits werd slechts gelijk gespeeld en verloren van PSV. Jaap stam ontbrak bij AC Milan. Hij zat als gevolg van de rode kaart die hij kreeg in Eindhoven een schorsing van een wedstrijd uit.