AMSTERDAM - Wesley Sneijder reageerde vol opluchting op de 2-1-zege van zijn club Ajax op Sparta Praag en de daarmee gepaard gaande plaatsing voor de tweede ronde van de Champions League.

"Het is ons gelukt, een heerlijk gevoel. Ik kijk uit naar de loting", zei de middenvelder.

Sneijder keek tevreden terug op het vrij matige duel. "Fysiek kost dit soort wedstrijden enorm veel kracht. Zij hebben veel loopvermogen. Ik denk dat wij prima hebben verdedigd, we hebben weinig weggegeven. Misschien hadden we het eerder moeten afmaken", zei Sneijder.

De Jong

Het inbrengen van Nigel de Jong na ruim een uur was wellicht doorslaggevend. De middenvelder makte beide doelpunten voor de Amsterdammers, mogelijk getergd door zijn aanvankelijke positie op de bank. "Misschien heeft hem dat gefrustreerd", dacht coach Danny Blind, "zo heeft Sneijder ons tegen Bröndby ook al eens aan de winst geholpen."

"We wilden vandaag met Sneijder wat dieper spelen, dat ging ten koste van De Jong. Maar we speelden te onrustig en hebben dat met het inbrengen van De Jong gecorrigeerd." De doelpuntenmaker wilde niet van revanche spreken. "Het is belangrijk dat we door zijn, niet dat ik de doelpunten heb gemaakt", aldus De Jong.