BERN - Thun heeft dinsdagavond op eigen veld verloren van Arsenal, 0-1. De Zwitserse formatie, die in de groep van Ajax nog een kleine kans had op het bereiken van de laatste zestien, nam daarmee afscheid van de Champions League. Arsenal is met nog één duel voor de boeg groepswinnaar.

Aan de Londense formatie was te merken dat het zich al had geplaatst. Coach Wenger wijzigde zijn elftal op maar liefst zes plekken, vergeleken met de gewonnen topper van het weekeinde (3-2) tegen Wigan. In tegenstelling tot Bergkamp, niet meegevlogen, stond Van Persie wel in de basisopstelling. De international van Oranje vormde de aanval met Henry, de Franse sterspeler.

Van Persie zorgde, indirect, voor één van de weinige spraakmakende momenten van de eerste helft. Hij werd in doorgebroken positie onderuit gehaald door Deumi. Het leverde de Zwitserse speler na iets meer dan een half uur de rode kaart op.

Het tweede deel leverde ook niet veel bijzonders op. Het enige doelpunt viel pas twee minuten voor tijd. Pires, ingevallen voor Henry, benutte een strafschop. De penalty was toegekend na een overtreding van Hodzic op Van Persie. Op advies van de grensrechter legde scheidsrechter Batista de bal op de stip.

Manchester United

Juventus, Bayern München en Barcelona zijn Arsenal en Ajax dinsdagavond gevolgd naar de achtste finales van de Champions League. Dat was voorspelbaar, gezien de tegenstand. Maar Manchester United is nog lang niet zover.

De Engelsen stuitten in de evenwichtige groep D op een erg stug Villarreal, zonder de geblesseerde smaakmakers Riquelme en Forlan en met Kromkamp op de reservebank. De thuisclub werkte hard op Old Trafford, had veel balbezit maar kreeg amper kansen. In de eerste helft kwam het enige serieuze schot op doel van Rooney.

Van Nistelrooij

Van der Sar kreeg pas zes minuten voor rust z'n eerste klusje, tien minuten voor tijd zijn tweede. Van Nistelrooij zwoegde, maar kon de ketens van de Spaanse defensie niet breken. Het bleef 0-0.

Lille, thuis in het Stade de France in Parijs, zette Benfica zwaar onder druk. Moussilou en Acimovic wezen de Fransen daarbij de weg. De ploeg van Koeman haalde echter ongeschonden het eindsignaal. Alles is dus nog open.

Bayern München en Juventus streden voor eigen publiek om de eerste plaats in groep A. Die strijd is vooralsnog onbeslist doordat de Duitsers (dik) wonnen van Rapid Wien en de Italianen (net aan) Club Brugge versloegen. Del Piero tekende voor de 1-0.

Makaay

De Duitse recordkampioen was aanvankelijk niet erg geïnspireerd tegen de Oostenrijkers, die met een gelijkspel al dolgelukkig zouden zijn geweest. Halverwege de eerste helft zag het daar al niet meer naar uit. Deisler scoorde, op aangeven van Makaay, die er verder wat bleekjes bijliep. Karimi besliste het duel tien minuten na de hervatting. In de slotfase gooide ook Makaay alle schroom van zich af: 3-0 en 4-0.

Rijkaard

Barcelona, dat formeel nog een punt nodig had voor de knock-outfase, deed in groep C wat werd verwacht, Werder Bremen verslaan: 3-1. Rijkaard had voor dat karweitje Eto'o niet nodig. De spits uit Kameroen kreeg rust, Larsson mocht het in zijn plaats proberen. Bij rust leidden de Spanjaarden met 2-1, dank zij, hoe kan het anders Ronaldinho. Eerst was de Braziliaan de architect en Gabri de uitvoerder, vervolgens scoorde hij zelf uit een vrije trap. Tussendoor had Borowski de Duitsers heel even hoop gegeven met de 1-1. Hij benutte een strafschop nadat Van Bronckhorst Micoud had neergelegd op de rand van de 16-meter had neergelegd.

Panathinaikos raakte de claim op een plek bij de laatste zestien kwijt door de 'zekere' winst op Udinese te laten glippen. De Cypriotische middenvelder Charalambides opende de score vlak voor het rustsignaal, 1-0. Dat was verdiend. Iaquinta en Candela haalden de Italiaanse krantenkoppen door in de slotfase voor 1-2 te zorgen.