EINDHOVEN - PSV-coach Guus Hiddink rekent erop dat zijn ervaren spelers André Ooijer en Phillip Cocu woensdagavond gewoon mee kunnen doen in de Champions Leaguewedstrijd tegen Schalke 04.

Het duo heeft last van griepverschijnselen. Cocu kon daardoor zaterdagavond niet meespelen in de eredivisiewedstrijd tegen RKC Waalwijk. Ooijer werd maandag geveld door ziekte.

De twee hebben zich dinsdag echter gewoon gemeld bij de spelersgroep van de landskampioen. Dat feit gaf Hiddink het vertrouwen dat ze woensdag gewoon kunnen spelen: "Hen kennende zullen ze wel willen spelen. Ik verwacht eigenlijk geen problemen meer met ze."

Afellay

Het meespelen van Afellay is onzeker. De jonge middenvelder verliet dinsdagavond geblesseerd de training in Gelsenkrichen. Afellay moest zich zaterdag in het duel met RKC al laten vervangen nadat hij een schop op zijn knie had gekregen.

De selectie bestond uit slechts zeventien spelers, net als al een aantal keren eerder in de Europese campagne van PSV. De Eindhovenaren hebben zich echter niet laten leiden door alle blessureperikelen en de late transfers die de spelersgroep van de landskampioen een wankele status gaven. In de stand in groep E van de Champions League is PSV de trotse koploper. AC Milan en Schalke 04 volgen op twee punten van de Brabanders.

Half compliment

"Dat is een mooi compliment", zei Hiddink dinsdag in het stadion Auf Schalke. "Maar wel een half compliment. Tegelijkertijd zegt het niets, er kan nog van alles gebeuren in deze groep. We willen graag voor de tweede keer op rij de volgende ronde van de Champions League halen. Ik ben pas echt tevreden als we de koppositie in de groep kunnen bevestigen in de laatste twee wedstrijden." Hiddink zei een gelijkspel als een goede prestatie te beschouwen. De ervaren coach weet dat zijn ploeg in dat geval zo goed als geplaatst is. Zeker als AC Milan wint van Fenerbahce, de nummer vier van de poule.

Bij een overwinning is PSV sowieso geplaatst voor de volgende ronde van het hoogst aangeschreven Europese toernooi. "Als we gelijkspelen zijn we spekkoper." "Vooraf had ik verwacht dat Milan de beste ploeg zou zijn in deze groep", zei Hiddink. "En dat de andere drie teams zouden strijden om de tweede plaats. Maar Milan heeft wat steekjes laten vallen. Twee keer tegen ons en ook één keer tegen Schalke 04. Dat is goed voor ons en voor de andere ploegen, omdat de strijd nog volledig open ligt."

Schalke

Voor de Duitse topclub is de ontmoeting met PSV de laatste thuiswedstrijd in de poulefase. Na het gelijkspel tegen Milan (2-2) werd eenvoudig gewonnen van Fenerbahce (2-0). De laatste weken is het spel van Schalke echter aan wisselvalligheid onderhevig.

Afgelopen weekeinde werd in de Duitse competitie met 2-2 gelijkgespeeld tegen laagvlieger FC Köln. Na een goede eerste helft liet de ploeg van coach Rangnick het na de pauze afweten. "Daar moeten we op letten", aldus de oefenmeester. "We moeten bij een voorsprong een tweede goal maken en niet gaan lopen toveren met de bal. We moeten geconcentreerd doorspelen."

In de wetenschap dat slechts een overwinning telt voor Schalke - al is er theoretisch zelfs bij een nederlaag nog een kans dat de club zich plaatst voor de volgende ronde - willen de Duitsers het PSV erg moeilijk maken. "Zij hebben goede spitsen, waarvan Farfan verreweg de meest complete is. Wij moeten zorgen dat de ballen niet bij hem komen."

Vermoedelijke opstelling PSV

Gomes;
Reiziger, Alex, Ooijer en Lamey;
Aissati, Simons, Cocu en Lucius;
Robert en Farfan