AMSTERDAM - Voorzitter John Jaakke van Ajax heeft aangifte gedaan van de vernieling van zijn auto. Onbekenden gooiden in de nacht van zondag op maandag houtbeits over het voertuig en staken de banden lek. De politie heeft dat dinsdag bevestigd. "De aangifte is binnen en het onderzoek loopt", aldus een woordvoerder.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De vernieling gebeurde na de wedstrijd Ajax - FC Twente in de Arena (2-0).

Supporters hoonden tijdens het duel de preses en drongen met geweld door naar de hoofdtribune. Jaakke kan na zijn conflict met de inmiddels opgestapte bestuurders Nuninga en Block geen goed meer doen bij een deel van de Amsterdamse aanhang.

Jaakke zelf weigerde supporters van Ajax aan te wijzen als de vernielers. "Ik heb geen idee. De politie zal het moeten uitzoeken", zei hij dinsdag in De Telegraaf. De politie zei dat het onderzoek naar mogelijke daders niet is toegespitst op supporters van Ajax, maar "breed" is opgezet.

Ajax wilde niet zeggen of Jaakke extra beveiliging heeft gekregen. "Wij hebben veiligheidsmensen in dienst en praten natuurlijk ook met de voorzitter daarover, maar doen geen mededelingen over concrete maatregelen", aldus een woordvoerder van de Amsterdamse club.