LONDEN - Mede door een treffer van Robin van Persie heeft Arsenal zaterdag gewonnen bij Wigan Athletic. De topper eindigde in 3-2. De stand was al bij rust bereikt. Wigans voorsprong op Arsenal slonk daardoor tot twee punten. Wel staat de debutant nog op de tweede plaats.

De achterstand op Chelsea, dat won van Newcastle (3-0) is negen punten. Manchester United staat een punt achter Wigan. ManU versloeg Charlton (1-3), ondermeer door twee doelpunten van Van Nistelrooij.

Tegenstander AZ

Middlesbrough, donderdag in Alkmaar de tegenstander van AZ in de UEFA-beker, won zondag van Fulham (3-2). Hasselbaink maakte kort voor tijd in het levendige duel het winnende doelpunt. John, voormalig spits van FC Twente, had de score geopend voor Fulham. Bij Middlesbrough speelde ook de Nederlander Boateng mee. Wigan keek al snel tegen een achterstand van twee treffers aan.

Van Persie

Na 21 minuten hadden voor Arsenal Van Persie, zijn derde competitietreffer van het seizoen, en Henry gescoord. Camara was vervolgens succesvol voor de thuisclub. Weer Henry en Bullard troffen ook nog eens doel, voordat de helft van het duel er op zat. Van Persie werd een kwartier voor tijd vervangen door zijn landgenoot Bergkamp. Bij Wigan, dat in de Premier League zes duels op rij had gewonnen, speelde De Zeeuw het hele duel. Voor Arsenal betekende het de eerste zege in een uitwedstrijd dit seizoen.

Succes ManUnited

Van Nistelrooij had een belangrijke bijdrage in het succes van ManUnited bij Charlton, 1-3. De spits van Oranje scoorde twee keer in de slotfase. Met Lampard van Chelsea voert hij met tien treffers nu de topscorerslijst aan.Tottenham Hotspur verspeelde zondag in de laatste minuut van het thuisduel met West Ham United de zege. Ferdinand bezorgde de bezoekers alsnog een gelijkspel. Tottenham Hotspur kwam na zestien minuten op voorsprong door Mido.

Openingstreffer Zenden

Bij Liverpool nam Zenden de openingstreffer voor zijn rekening in het gewonnen (3-0) duel met Portsmouth. De Nederlander scoorde na 23 minuten. Cissé tekende voor nummer twee, tien minuten voor het einde zorgde de Spaanse spits Morientes voor de derde. Op Stamford Bridge zette Chelsea met duidelijke cijfers (3-0) Newcastle aan de kant. De lijstaanvoerder herstelde zich daarmee van de recente nederlaag tegen Manchester United. De treffers vielen na de hervatting. Cole, Crespo en Duff waren de doelpuntenmaker. Robben ontbrak bij de Londense formatie. De international is nog steeds geblesseerd.