LUXEMBURG - De Nederlandse volleyballers hebben het bij de loting voor de tweede ronde van het EK-kwalificatietoernooi niet slecht getroffen. Oranje werd zaterdag in Luxemburg in groep F ingedeeld met Slovenië, Macedonië en de winnaar van het voorrondeduel Georgië - Zweden en kreeg bovendien een aardig thuisvoordeel.

In de nazit werd 's avonds met de opponenten onderhandeld over de uitvoering van het programma. Arjen Boonstoppel slaagde er namens de NeVoBo in het eerste deel van de kwalificatie naar Nederland te halen. Waar de selectie van Harry Brokking zijn drie thuiswedstrijden op 2, 3 en 4 juni 2006 speelt, is nog niet bekend. De 'returns' zijn een week later in Macedonië.

De nummers 1 van de zes poules plaatsen zich direct voor de eindronde van het Europees kampioenschap, september 2007 in Rusland. De nummers 2 spelen een play-off om de resterende drie startbewijzen. Mocht Nederland dat lot treffen, dan komt de tegenstander uit groep A (Portugal, Wit-Rusland, België en Azerbeidzjan/Oostenrijk).

De Nederlandse vrouwen hoeven zich niet te kwalificeren voor het EK in België en Luxemburg. De ploeg van Avital Selinger dwong bij het laatste titeltoernooi al deelneming af.