WIGAN - Mede door een treffer van Van Persie heeft Arsenal zaterdag gewonnen bij Wigan Athletic. De topper eindigde in 3-2. De stand was al bij rust bereikt. Wigans voorsprong op Arsenal slonk daardoor tot twee punten.

Wel staat de debutant nog op de tweede plaats. De achterstand op Chelsea, dat won van Newcastle (3-0) is negen punten. Manchester United staat een punt achter Wigan. ManU versloeg Charlton (1-3), ondermeer door twee doelpunten van Van Nistelrooij.

Wigan keek al snel tegen een achterstand van twee treffers aan. Na 21 minuten hadden voor Arsenal Van Persie, zijn derde competitietreffer van het seizoen, en Henry gescoord. Camara was vervolgens succesvol voor de thuisclub. Weer Henry en Bullard troffen ook nog eens doel, voordat de helft van het duel er op zat.

Bergkamp

Van Persie werd een kwartier voor tijd vervangen door zijn landgenoot Bergkamp. Bij Wigan, dat in de Premier League zes duels op rij had gewonnen, speelde De Zeeuw het hele duel. Voor Arsenal betekende het de eerste zege in een uitwedstrijd dit seizoen.

Van Nistelrooij

Van Nistelrooij had een belangrijke bijdrage in het succes van ManUnited bij Charlton, 1-3. De spits van Oranje scoorde twee keer in de slotfase. Met Lampard van Chelsea voert hij met tien treffers nu de topscorerslijst aan. Smith had na ruim een half uur ManU op voorsprong gezet, na iets meer dan een uur maakte Ambrose gelijk. Van der Sar verdedigde het doel van het winnende elftal.

Zenden

Bij Liverpool nam Zenden de openingstreffer voor zijn rekening in het gewonnen (3-0) duel met Portmouth. De Nederlander scoorde na 23 minuten. Cissé tekende voor nummer twee, tien minuten voor het einde zorgde de Spaanse spits Morientes voor de derde. Zenden speelde de hele wedstrijd voor de winnaar van de Champions League.

Chelsea

Op Stamford Bridge zette Chelsea met duidelijke cijfers (3-0) Newcastle aan de kant. De lijstaanvoerder herstelde zich daarmee van de recente nederlaag tegen Manchester United. De treffers vielen na de hervatting. Cole, Crespo en Duff waren de doelpuntenmaker. Robben ontbrak bij de Londense formatie. De international is nog steeds geblesseerd.