OSS - TOP Oss heeft vrijdagavond verrassend de derde-periodetitel veroverd. De Brabanders wonnen nipt met 1-0 van De Graafschap, maar merkten na afloop van dat duel dat die zege genoeg was voor een feestje. Veendam, de gedoodverfde kandidaat voor de derde periode, verloor van FC Emmen, waardoor Top Oss de eerste plaats in schoot geworpen kreeg.

MVV dat evenals TOP Oss nog kansrijk was voor een tussentijdse prijs in de eerste divisie ging vrijdag zwaar onderuit bij FC Zwolle. De thuisploeg won met maar liefst 4-1. De goals werden gemaakt door Korf, Kolk, Zuidam (strafschop) en Almeida. Gommans tekende voor de tegentreffer.

Bejubelde man

Door het verlies van MVV en de nederlaag van Veendam werd Dirk Schoofs ineens de bejubelde man aan de zijde van TOP Oss. De Belgische verdediger maakte in de 31e minuut de enige treffer van de wedstrijd in het duel met De Graafschap en bezorgde zijn elftal daarmee een plaatsje in de nacompetitie.

Veendam kon de weelde van de bovenste plaats in de stand om de derde periode uiteindelijk niet dragen. De ploeg won vier van vijf tot vrijdagavond gespeelde wedstrijden, maar verloor het laatste duel van de periode met 2-1 in de noordelijke derby tegen Emmen.

Treffers

Kolder bracht Veendam nog wel op 1-0, maar twee treffers van Mourad Mzhigrat betekenden het einde van de aspiraties van Veendam. VVV-Venlo deed aan de kop van de ranglijst uitstekende zaken. De Limburgers wonnen de topper tegen Excelsior met 1-0 door een doelpunt van Jans in de 90e minuut.

Omdat FC Volendam bij FC Omniworld met 1-1 gelijkspeelde staat VVV nu alleen aan de leiding in de eerste divisie. Excelsior zakte een plek naar de derde plaats en FC Volendam is voorlopig de nummer twee van de laagste betaalde divisie van Nederland.