WAALWIJK - Trainer Guus Hiddink en scheidsrechter Roelof Luinge hebben zaterdagavond tijdens de competitiewedstrijd RKC Waalwijk - PSV iets te vieren. De twee vijftigers bereiken een mijlpaal in hun lange loopbaan.

Hiddink (59) zit in Waalwijk voor de 250e keer op de bank tijdens een competitiewedstrijd van PSV. In die reeks won hij 183 duels tegen 25 nederlagen en 41 remises. In maart 1987 leidde hij PSV voor de eerste keer in de eredivisie.

Recordhouder in Eindhoven is nog steeds de inmiddels 79-jarige Kees Rijvers, die PSV 281 competitiewedstrijden onder zijn hoede had.

Luinge (50) fluit zaterdag in Waalwijk zijn zeshonderdste wedstrijd in het betaalde voetbal. Hij debuteerde ruim 22 jaar geleden met het duel tussen NAC en VVV in de eerste divisie. De arbiter uit Bussum trok in totaal 1587 gele en 140 rode kaarten.

Hij is al enkele jaren recordhouder als scheidsrechter in het betaalde voetbal. Oudgediende Jan Keizer kwam tot 505 duels. Van de actieve scheidsrechters is Dick Jol met 415 wedstrijden na Luinge de meest ervaren man.