ALKMAAR - De AZ-supporter die een maand geleden in Oekraïne werd gearresteerd wegens drugsbezit, heeft in Nederland een landelijk stadionverbod gekregen. Dat meldt de Alkmaarse club op de eigen website. De verbanning is voor negen maanden.

De aangehouden supporter is inmiddels terug in Nederland. Hij zat een week vast in Oekraïne nadat hij vlak voor de UEFA-bekerwedstrtijd tegen FC Dnjepropetrovsk (1-2) bij het betreden van het stadion werd opgepakt met een paar gram harddrugs op zak.

"Gezien de negatieve publiciteit en de mogelijke effecten voor AZ-fans bij Europese uitwedstrijden hebben we deze supporter bij de KNVB aangemeld voor een inmiddels opgelegd landelijk stadionverbod", liet de Alkmaarse clubleiding weten. "Hij mag ook niet meer mee op door AZ georganiseerde reizen naar Europese uitwedstrijden. AZ heeft dat besloten in samenwerking met de politie in Alkmaar."

AZ waarschuwt de supporters die eind deze maand de uitwedstrijd tegen Litex Lovetsj willen bezoeken, dat ook in Bulgarije streng wordt opgetreden tegen personen die in het bezit zijn van soft- en/of harddrugs.