AMSTERDAM - Klaas Jan Huntelaar weet woensdag in het beslissende play-off-duel van Jong Oranje met Jong Slovenië alle ogen op zich gericht. De spits van sc Heerenveen moet Nederland in het bomvolle Abe Lenstra Stadion langs de Slovenen schieten en zo het EK-ticket veiligstellen. Zondag bleef hij in Celje nog verstoken van een treffer: 0-0.

Huntelaar kreeg in de uitwedstrijd enkele goede mogelijkheden, maar slaagde er niet in om de prima spelende doelman van de Slovenen, Samir Handanovic, te passeren. De spits moet in zijn eigen stadion bewijzen dat hij met de druk om kan gaan nu hij nadrukkelijk met een transfer naar een topclub in verband wordt gebracht.

Ajax en AZ hengelen naar de diensten van Huntelaar, die met twaalf doelpunten nog drie treffers is verwijderd van de topscorers aller tijden in Jong Oranje, Roy Makaay en Arnold Bruggink.

Eerherstel

Bondscoach Foppe de Haan haalde na de heenwedstrijd Ron Vlaar, Urby Emanuelson en Romeo Castelen van het grote Oranje naar Jong Oranje. Voor Vlaar biedt de wedstrijd tegen Slovenië wellicht een mooie kans op eerherstel na zijn ongelukkige optreden in het Nederlands Elftal tegen Italië (1-3) afgelopen zaterdag.

"Het is lekker dat je woensdag alweer kunt spelen. Dan kan ik me revancheren. Het is mooi om je direct weer te focussen", aldus de verdediger op de website van de KNVB.