TERRASSA - De Nederlandse hockeyers hebben dinsdag in een oefeninterland opnieuw verloren van Spanje. Oranje ging in Terrassa met 4-1 onderuit. Anderhalve maand geleden moesten de manschappen van bondscoach Roelant Oltmans in Leipzig tijdens de finale van het Europees kampioenschap ook hun meerdere erkennen in de ploeg van Maurits Hendriks (2-4).

Nederland, in voorbereiding op de Champions Trophy half december in het Indiase Chennai, trad aan zonder doelman Guus Vogels. De routinier had nog te veel last van een voetblessure, die hij in het afgelopen weekeinde bij zijn club HGC had opgelopen. Ook Matthijs Brouwer, Van der Horst, Reckers en Rohof ontbraken in Terrassa. Zij hadden competitieverplichtingen met Oranje Zwart.

Spanje, zonder vaste waarden als Amat, Escarre en Ribos, sprong in het oefenduel beter met de kansen om. Freixa scoorde twee keer. Voor Oranje trof Taeke Taekema doel uit een strafcorner (2-1). Tweede doelman Veering toonde zich ondanks de vier tegendoelpunten een waardige vervanger van Vogels.

Nederland speelt in de aanloop naar de Champions Trophy nog oefeninterlands tegen België (30 november) en tegen Oman (4 en 5 december).