ROTTERDAM - Judoka Deborah Gravenstijn komt waarschijnlijk ook het komend half jaar nog niet in actie. De winnares van brons in Athene 2004 ondergaat woensdag in Utrecht een operatie aan een nekhernia. De revalidatie zal drie tot zes maanden duren. Ze miste door de blessure eerder dit jaar ook al de wereldtitelstrijd in Caïro.

De eerste klachten kreeg de luchtmachtluitenant na een val tijdens de wereldbekerwedstrijden in Hamburg, in februari van dit jaar. Tijdens de Europese kampioenschappen later in eigen land had ze nog steeds last. Een poging het kwetsuur met rust te laten genezen leverde onvoldoende resultaat op.

Judoka Henk Grol tobt ook met een hardnekkige blessure. Door een ontsteking aan de knie kan de 20-jarige Abbenesser niet meedoen aan de EK onder 23 jaar, dit weekeinde in Kiev. Dat meldde dinsdag de Judo Bond Nederland.

De kwetsuur aan de knie weerhield Grol in oktober ook van deelname aan de NK, waar hij vorig jaar nog tweede werd achter Mark Huizinga. De talentvolle judoka won in maart van dit jaar voor het eerst een wereldbekertoernooi bij de mannen in de klasse tot 90 kilogram.