SHANGHAI - Roger Federer heeft donderdag in Shanghai ook zijn tweede partij in de strijd om de Masters Cup gewonnen. Hij versloeg de Kroaat Ivan Ljubicic in drie sets: 6-3 2-6 7-6. De Zwitser gaat in de Rode Groep met vier punten aan kop en staat nu met een voet in de halve eindstrijd.

De nummer één van de wereld speelde geen geweldige tweede set. Ook in de derde ging het niet van een leien dakje. Zowel op 5-3 als 5-4 verspeelde hij drie wedstrijdpunten. Hij had een tiebreak nodig om de partij naar zich toe te trekken.

Federer kan als excuus aanvoeren dat hij de afgelopen zes weken niet speelde wegens een blessure. Wint hij de Masters Cup dit jaar weer, dan evenaart hij de prestatie van Ilie Nastase (1971-'73) en Ivan Lendl (1985-'87), die de traditionele seizoensafsluiting ieder drie keer achter elkaar wonnen.

Nalbandian

De Argentijnse tennisser David Nalbandian heeft dinsdag zijn tweede groepspartij in de Masters Cup gewonnen. Hij versloeg in Shanghai landgenoot Guillermo Coria in twee sets: 7-5 6-4.

Nalbandian had zijn eerste partij in de rode groep op zondag verloren van Roger Federer. De Zwitserse nummer één van de wereld, die eerder op de dag winst boekte op de Kroaat Ljubicic, profiteerde mee van de zege van Nalbandian op Coria. Federer is al eerste van de acht deelnemers in de Chinese stad al zeker van een plek bij de laatste vier.