ALPHEN AAN DEN RIJN - Martin Verkerk ziet af van een rentree bij de Australian Open. Het gaat weliswaar goed met het herstel van zijn slepende schouderblessure, maar het grandslamtoernooi in januari komt nog te vroeg voor de tennisser uit Alphen aan den Rijn.

Bekijk video: Modem/ Breedband

"We zijn op dit moment de training nog aan het opbouwen", lichtte zijn coach Nick Carr toe. "Een rentree in februari is daarom een realistischer doel. Bovendien wordt er op een grandslam om de best-of-five-sets gespeeld. Meteen zo'n belasting is niet goed voor zijn schouder."

Volgens Carr werkt Verkerk hard in de training en kan hij zijn schouder steeds meer belasten. "We zijn op de goede weg, maar we moeten voorzichtig blijven. We kiezen daarom liever voor een rustige rentree dan bij de Australian Open."

De bedoeling is dat Verkerk bij een challengertoernooi zal beginnen. Hij hoopt ook te kunnen meedoen aan het Daviscupduel met Rusland van 10 tot en met 12 februari in Amsterdam. Carr: "We moeten kijken hoe hij er dan voorstaat, maar hij zou in de Daviscup bijvoorbeeld ook een dubbel kunnen spelen."