KYALAMI - Nigel Mansell heeft in Zuid-Afrika de allereerste wedstrijd in het nieuwe GP Masters kampioenschap gewonnen. In deze nieuwe klasse voor ex-F1 rijders toonde de Brit zich sterker dan Emerson Fittipaldi en Ricardo Patrese.

De eerste GP Masters race werd een schot in de roos. Veertien voormalige F1-rijders (allen ouder dan 45) gingen er in Zuid-Afrika als vanouds nog eens stevig tegenaan in een speciaal ontworpen bolide. Zonder de technische snufjes die op de huidige F1-wagens terug te vinden zijn werd het een moeilijke, maar spannende race. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door voormalig wereldkampioen F1 Nigel Mansell.

De Brit startte op pole positie, maar moest de hele wedstrijd lang drievoudig F1-wereldkampioen Emerson Fittipaldi achter zich houden. Aan de finish bedroeg het verschil een halve seconde. Jan Lammers, de enige Nederlander aan de start, werd negende.

De organisatoren van de GP Masters hopen in de toekomst nog meer races te organiseren en nog meer F1-legenden aan de start te krijgen.