GENEVE - Met twee doelpunten in de slotminuten heeft Michael Owen het Engelse elftal voorbij Argentinië gebracht. De Britten zegevierden zaterdag in de oefeninterland, gespeeld in Genève, met 3-2.

Tot de 87e minuut leidde Argentinië met 2-1 door treffers van Crespo in de eerste helft en Samuel na de pauze. Tussendoor tekende Rooney voor de gelijkmaker. Doelman Robinson behoedde Engeland voor een grotere achterstand. Zijn team zou uiteindelijk nog winnen. Owen maakte in de 87e minuut gelijk met een kopbal en in de blessuretijd knikte hij het winnende doelpunt in.

De spits van Newcastle United bracht zijn totaal aantal treffers op 35. Hij deed daar 75 interlands over. Bij Engeland fungeerde Beckham voor de 50e keer als aanvoerder.

Brazilië

Wereldkampioen Brazilië scoorde er op los in Abu Dhabi tegen de Verenigde Arabische Emiraten: 8-0. Bij rust stond het pas 1-0 door Kaka. Nadat Adriano in de 53e minuut een strafschop had benut naar 2-0 kwam een vloed aan doelpunten los: twee van Fred en Juninho en een van Lucio en Cicinho.

Arouna Koné opende in de Franse stad Le Mans de score voor Ivoorkust tegen Roemenië. De PSV'er vormde de aanval met Drogba van Chelsea. Drie minuten na rust passeerde hij Ajax' doelman Lobont. Iencsi maakte kort daarna gelijk. Invaller Bakary Koné van Nice bezorgde Ivoorkust in de 90e minuut de verdiende winst.

Frankrijk

Frankrijk en WK-gastheer Duitsland kwamen in Parijs voor 60.000 toeschouwers niet tot scoren. Vooral de Duitsers hadden daar achteraf moeite mee. Ze kregen in de tweede helft doelkansen, maar benutten ze niet.

Daarmee lieten ze tevens de kans liggen om eigenlijk weer eens te winnen van een groot voetballand. De laatste keer dat Die Mannschaft daarin slaagde was op 7 oktober 2000, 1-0 tegen Engeland. Van Frankrijk won Duitsland overigens al niet meer sinds 12 augustus 1987 (2-1 in Berlijn).