VEENDAM - Dankzij een ruime zege op Cambuur Leeuwarden heeft BV Veendam goede vooruitzichten op het behalen van de derde-periodetitel in de Gouden Gids Divisie. De Groningers wonnen met 4-1 en zagen concurrent Emmen met 1-0 verliezen bij FC Dordrecht. Volgende week is winst in Emmen genoeg voor de Veendammers.

Veendam heeft na vijf van de zes te spelen duels twaalf punten. MVV en TOP Oss volgen na hun onderlinge confrontatie van donderdag (0-0) op één punt.

VVV

Excelsior en Volendam kwamen op gelijke hoogte met koploper VVV Venlo, dat niet in actie kwam. Het duel tegen FC Den Bosch werd uitgesteld omdat Bosschenaar Verhaegh is opgeroepen voor Jong Oranje. Excelsior won met 4-0 van Stormvogels Telstar en kwam daarmee in punten gelijk met VVV.

De Graafschap

Dat deed FC Volendam eveneens door met 3-0 van Helmond Sport te winnen. Van het drietal ploegen met 36 punten heeft Excelsior het beste doelsaldo. Middenmoter De Graafschap haalde fors uit tegen FC Omniworld.

Huurling De Groot scoorde drie keer, De Visscher twee keer in het met 7-1 gewonnen duel. De oostelijke derby tussen GO Ahead Eagles en AGOVV Apeldoorn eindigde in een 1-0 overwinning voor de Deventenaren. Knijnenburg was de held in Adelaarshorst.