ROTTERDAM - Het elftal van de MarocProfs, bestaande uit Nederlands - Marokkaanse profvoetballers, heeft vrijdagavond op het Kasteel in Rotterdam gewonnen van Sparta: 5-0. Voor ongeveer vierduizend toeschouwers maakten NEC-middenvelder Boutahar (2), Feyenoord-aanvaller Boussaboun (2) en Ajacied Boukhari na rust de doelpunten. Scheidsrechter Jol staakte het duel in de slotfase omdat een groepje jongeren het veld bestormde.

De opbrengst van de benefietwedstrijd is bestemd voor gehandicaptenprojecten in Marokko en Nederland. In april 2004 speelden de MarocProfs hun eerste wedstrijd, tegen Ajax in de Arena (3-2).

Hanegem

Het team van de MarocProfs, met Willem van Hanegem als coach op de bank, had zich versterkt met twee smaakmakers in buitenlandse dienst: Noureddine Naybet (Tottenham Hotspur) en Mustapha Hadji (FC Saarbrücken). Hadji was in 1998 voetballer van het jaar in Afrika en speelde onder meer voor Nancy, Sporting Lissabon, Aston Villa en Espanyol.

Beide spelers zijn in de nadagen van hun voetballoopbaan, maar zij bleken bij de overwegend Marokkaanse aanhang in het stadion nog zeer populair. Naybet speelde tegen Sparta een kwartier mee, Hadji een uur.