LOS ANGELES - Mary Pierce heeft ook haar tweede groepspartij in de WTA Tour Championships gewonnen. De Franse tennisster versloeg woensdagavond in Los Angeles de Russin Jelena Dementjeva in twee sets: 6-2 6-3. De halve finales lonken voor de 30-jarige routinier, die in LA haar vijfhonderdste overwinning boekte als proftennisster.

In de andere groep won Lindsay Davenport eveneens voor de tweede keer. De Amerikaanse was met 6-3 en 7-5 de Zwitserse Patty Schnyder de baas.

De WTA Tour Championships is het afsluitende toernooi van 2005, waarin de beste acht speelsters van de wereld strijden om de officieuze wereldtitel.

Pierce

Pierce is al zestien jaar actief in het profcircuit, maar lijkt dit seizoen pas haar beste tennis te spelen. Zo stond ze al in twee grandslamfinales (Parijs en New York). Dinsdag verraste ze al met een verdiende zege op de Belgische topfavoriete Kim Clijsters en tegen Dementjeva liet ze opnieuw energiek en geraffineerd tennis zien. Ze kwam eigenlijk nooit in gevaar en brak in beide sets vrij snel de service van de Russin. "Ik heb zelf ook de indruk dat ik mijn beste tennis ooit speel", zei ze.

Clijsters leed op de tweede dag opnieuw een nederlaag, nu tegen de Française Amélie Mauresmo met 3-6 6-7.