BUENOS AIRES - Guus Hiddink wenst zich voorlopig geen zorgen te maken over de vijandigheid die het Australische voetbalelftal in Uruguay te wachten staat in de eerste van twee play-offs voor een WK-ticket, zaterdag in Montevideo. "Zo lang alles gebeurt binnen de regels, heb ik er geen moeite mee", zei de PSV-coach en parttime bondscoach in Buenos Aires.

Sinds de teams elkaar vier jaar geleden troffen voor eenzelfde opdracht - WK-kwalificatie - bestaat er animositeit tussen beide landen. Met name in Australië kwamen slechte herinneringen boven toen de ploeg opnieuw werd gekoppeld aan Uruguay voor de play-offs. De ploeg voelde zich destijds voor en tijdens de wedstrijd geïntimideerd door een scheldende en spugende menigte en ging roemloos ten onder.

"Er wordt altijd veel gepraat voor dit soort duels, maar de voetbalbonden van Australië en Uruguay hebben er tot nu toe alles aan gedaan de sfeer te normaliseren", zei Hiddink, die zich voor de zekerheid met zijn ploeg in Argentinië voorbereidt op de eerste confrontatie.