Turnster Vera van Pol zegt geen spijt te hebben van de uitspraken die ze eind vorig jaar deed over de bekoelde relatie met de zussen Sanne en Lieke Wevers. Ze deed die uitspraken in een interview met De Limburger. "Spijt is een groot woord, want ik heb het wél zo ervaren", zei de turnster tijdens de EK in München.

Van Pol vertelde in het interview van vorig jaar onder meer hoe haar relatie met de zussen bekoelde na de turncrisis die ontstond na onthullingen van (oud-)turnsters over grensoverschrijdend gedrag door coaches.

"Ik had het niet in de media moeten zeggen. Ik heb het interview niet bewust zo gegeven. Het kwam ter sprake en het was misschien niet slim om me zo uit te laten", aldus Van Pol tegen het ANP.

Sanne Wevers stapte eind juni uit de nationale turnselectie vanwege een "aanhoudende, onwerkbare situatie", die zou zijn ontstaan door het gedrag van Van Pol. In aanloop naar de EK hield de onrust binnen het turnen ook Van Pol niet onberoerd, bekent de 28-jarige Limburgse. "Het doet wat met je. Niet alleen als sporter, maar ook als mens."

Het vrouwenteam heeft een lange tijd moeten wachten op een bondscoach en een technisch directeur, waardoor er sprake was van een onrustige periode. "Toen het eenmaal weer begon te lopen en dingen duidelijk begonnen te worden, gebeurde dit. Maar ik heb geprobeerd me te focussen op de EK en dat is wel heel erg goed gelukt", aldus Van Pol. "Het team staat los van het conflict tussen Sanne en mij."

'Vera stond open voor een gesprek'

Wevers zei eerder in een verklaring "enorm teleurgesteld" te zijn door het gebrek aan regie bij turnbond KNGU in de zaak.

De nieuwe technisch directeur van de KNGU, Jeroen van Leeuwen, reageerde daar deze zomer al op: "Als dat interview in mijn tijd had plaatsgevonden, dan hadden we op een dag later al met zijn drieën om tafel gezeten om het een en ander uit te spreken. Vera stond open voor een gesprek, maar helaas is het niet gelukt om dat daadwerkelijk te laten plaatsvinden."

De EK turnen zijn onderdeel van de gecombineerde kampioenschappen die van 11 tot en met 21 augustus plaatsvinden in München. Bij het grote evenement worden negen olympische sporten afgewerkt.