LISSABON - FC Porto heeft volop geprofiteerd van de misstap van Braga, dat zijn eerste nederlaag van het seizoen leed in de Portugese competitie. Co Adriaanse zag zijn ploeg zondagavond met 1-0 winnen bij Paços de Ferreira.

De Nederlandse oefenmeester kon na de vroege openingstreffer van Quaresma, al na elf minuten, niet rustig achterover leunen in zijn stoeltje. Pedro Emanuel kreeg nog voor rust zijn tweede gele kaart. Het overgebleven tiental slaagde er in de voorsprong over de streep te brengen.

Koeman

Benfica leverde twee kostbare punten in. Ronald Koeman moest vaststellen dat het tegen Rio Ave weer eens niet meeviel: 2-2. De Portugese kampioen mocht over de eindstand niet eens mopperen. Petit werkte tot tweemaal toe een achterstand weg, de laatste keer vijf minuten voor tijd.

Koploper Braga weet na tien wedstrijden nu ook wat verliezen is. Maritimo was op Madeira verantwoordelijk voor dat wapenfeit: 1-0. De Braziliaanse aanvaller Kanu maakte de enige treffer. Nacional, ook thuis in Funchal, handhaafde zich naast Porto op de tweede plaats met twee punten achterstand op Braga. Naval bleek pas in de slotfase een overkomelijk probleem: 2-0.