LONDEN - Chelsea is dit seizoen ook in de Premier League niet langer ongeslagen. Vijf dagen na de verliespartij in de Champions League bij Betis (1-0) ging de sterrenploeg van coach Mourinho in de Engelse competitie opnieuw onderuit. Rivaal Manchester United was met 1-0 te sterk op Old Trafford.

Coach Ferguson kon de triomf op het ongenaakbaar geachte Chelsea goed gebruiken. Door de tegenvallende resultaten in eigen land en in de Champions League nam de druk op Sir Alex flink toe. Middenvelder Fletcher maakte na een half uur met een kopbal de winnende treffer.

Voor Chelsea, zonder de geblesseerde Robben, was het de eerste nederlaag in de competitie in een serie van veertig duels. De ploeg heeft nog een voorsprong van zes punten op het verrassende Wigan Athletic, dat zaterdag met 2-0 van Portsmouth won.

Van Nistelrooij

ManUnited, met Van der Sar en Van Nistelrooij in het basisteam, staat derde met tien punten minder dan Chelsea, dat wel een duel meer speelde dan de twee achtervolgers. Van Nistelrooij was zondag aanvoerder van de Mancunians, maar haalde het einde van de wedstrijd niet. Kort nadat hij een grote kans had gemist, werd hij tegen zijn zin in door Ferguson gewisseld voor Park.