MADRID - Real Madrid heeft zondagavond met de nodige moeite drie punten aan zijn totaal toegevoegd. De Koninklijke versloeg voor eigen publiek Zaragoza met 1-0. De Braziliaanse verdediger Roberto Carlos redde zijn ploeg door tien minuten voor tijd een strafschop te benutten. Even daarvoor had zijn jonge landgenoot Robinho zo'n buitenkansje laten liggen.

Club Atletico Osasuna is ook na elf speeldagen de verrassende koploper in de Spaanse Primera Division. De trots van Pamplona versloeg in San Sebastian Real Sociedad met 2-1 en behield drie punten voorsprong op Real Madrid. Garcia had Osasuna na 33 minuten op voorsprong gezet maar uit een strafschop maakte Prieto kort voor rust gelijk. De winnende treffer kwam in de 67e minuut op naam van verdediger Cuellar.

Villarreal hield door een zege op Valencia aansluiting met de top. Bij rust was het 1-0 door een doelpunt van Figueroa. Daar bleef het bij in deze qua niveau tegenvallende derby. Dat was in belangrijke mate te danken aan doelman Barbosa, die de gelijkmaker enkele keren voorkwam. Kluivert deed bij Valencia alleen de laatste paar minuten mee. International Kromkamp mocht bij de thuisclub in het trainingspak blijven.