FRANKFURT - De Duitse voetbalbond (DFB) zet de bekritiseerde teamchef Jürgen Klinsmann niet verder onder druk. Het bestuur liet bij monde van vice-voorzitter Theo Zwanziger weten dat Die Mannschaft bij het komende WK in eigen land geen kampioen hoeft te worden. Met een plaats bij de laatste acht is de DFB al tevreden en mag Klinsmann blijven als bondscoach.

"Ik weet dat succes belangrijk is voor Jürgen en dat hij een hogere doelstelling zal hebben. Maar als wij in de kwartfinales tot het uiterste gaan en toch door een sterkere tegenstander worden uitgeschakeld, kunnen wij daarmee vrede hebben", stelde Zwanziger.

Klinsmann heeft al aangegeven dat hij wil aanblijven als bondscoach als het WK niet op een deceptie uitloopt. "Iedereen weet dat we een minder team hebben dan in 1974 en 1990 toen we de wereldtitel veroverden. We hebben een jong elftal dat zich de komende maanden nog kan verbeteren. Als onze fans na het WK zeggen dat ze van de Duitse ploeg hebben genoten, dan is het toernooi voor de DFB geslaagd", betoogde Zwanziger.