MILAAN - AC Milan heeft zich goed hersteld van de pijnlijke nederlaag in de Champions League bij PSV (1-0). De ploeg van trainer Ancelotti speelde voor eigen publiek tegen middenmoter Udinese de frustraties van zich af: 5-1.

Seedorf, in de 65e minuut gewisseld, bracht de tweede treffer van de thuisclub op zijn naam. Gilardino (twee), Pirlo en Kaka scoorden eveneens voor AC Milan, dat zonder verdediger Stam speelde.

De achterstand van de Milanese ploeg, die voor de achtste keer op rij in de Serie A won, op koploper Juventus bleef twee punten.

De Turijnse ploeg was met 3-0 te sterk voor subtopper Livorno. Ibrahimovic, Trezeguet en Del Piero scoorden na de rust voor de titelhouder, die vorige week tegen AC Milan de eerste nederlaag incasseerde (1-3). Livorno speelde in het laatste half uur met tien man door de rode kaart voor De Ascentis.

Fiorentina handhaafde zich goed op derde plaats, op vijf punten van Juventus. Ascoli ging op eigen veld met 0-2 onderuit. Ujfalusi en Toni maakten de treffers. Voor international Toni, de onbetwiste topscorer in de Serie A, was het zijn dertiende doelpunt.