SYDNEY - Frankrijk heeft zondag in het nieuwe A1-autoracecircuit de tweede dubbele overwinning op rij behaald. In Sydney won Nicolas Lapierre bij de vierde race van het seizoen zowel de sprint- als de hoofdrace. Datzelfde had hij twee weken geleden in Estoril gedaan. Met de gewonnen hoofdrace van Duitsland erbij geteld wonnen de Fransen de laatste vijf races.

Jos Verstappen eindigde zondag in de sprintrace, het opwarmertje, als zevende. In de hoofdrace deed de Limburger het beter. Achter Groot-Brittannië (2e) en Zwitserland (3e) werd hij vierde. Frankrijk verstevigde de leiding in het klassement, Nederland klom van plaats 10 naar 8.

Afstelling

Verstappen haalde voor het Nederlandse team 11 punten binnen, het beste resultaat in de vier races tot nu toe. "De auto voelde heel goed aan en de afstelling was gewoon prima", aldus de voormalige formule 1-coureur. "Op dit circuit zat er vandaag niet meer in, maar we werken langzaam naar de podiumplaatsen toe. Ik ben dan ook zeker niet ontevreden."

Hard

Verstappen kan niet verklaren waarom de Fransen het zo goed doen in het circuit waarin in tegenstelling tot de Formule 1 alle auto's gelijkwaardig zijn. "Vertel het me, dan rijden we morgen ook zo hard. Ze hebben in elk geval alles tot in de puntjes op orde." In Australië bereikte Verstappen overigens voor het eerst op één dag in beide races de finish.