Goedenavond en welkom in ons liveblog van het EK vrouwenvoetbal. Mijn naam is Iris Timmer en ik houd je op de hoogte van alle ontwikkelingen tijdens de openingswedstrijd tussen het Engeland van Sarina Wiegman en Oostenrijk in een uitverkocht Old Trafford. Veel plezier!

  • Openingswedstrijd
  • Engeland-Oostenrijk 1-0
woensdag 6 juli om 21:16
Wiegman: 'We kunnen beter dan dit'
Sarina Wiegman is blij met de 1-0-overwinning, maar vindt dat het beter kan. "Ik ben niet gefrustreerd, maar we kunnen beter dan dit. Soms waren we wat slordig en we moeten vooral rustiger worden in de eindfase", reageert de bondscoach van Engeland tegenover de BBC. "Het was de eerste wedstrijd van toernooi en het is zo belangrijk om die te winnen. Daar zijn we gelukkig in geslaagd."
woensdag 6 juli om 20:51
Afgelopen! Engeland wint het openingsduel van het EK met 1-0 van Oostenrijk. Het team van bondscoach Sarina Wiegman begon sterk aan het duel en opende in de zestiende minuut de score. In de slotminuten werd het nog even spannend, maar tot grote kansen kon Oostenrijk op Old Trafford niet komen.
woensdag 6 juli om 20:50
89' Het begint piept en kraakt wel bij Engeland. Waar ze geruime tijd op zoek waren naar een tweede doelpunt, zijn ze nu vooral hun 1-0-voorsprong aan het verdedigen.
woensdag 6 juli om 20:48
87' In de slotfase van de wedstrijd zoekt Oostenrijk naar een kans om op het doel te schieten, maar de Engelsen steken daar toch steeds een stokje voor. De ploeg van Sarina Wiegman lijkt op weg naar de eerste overwinning van het toernooi.
woensdag 6 juli om 20:46
85' Nog een wissel aan Oostenrijkse kant. Marie Höbinger komt het veld in, terwijl Laura Feiersinger plots geblesseerd het veld verlaat.
woensdag 6 juli om 20:41
81' Van afstand doet Lauren Hemp wederom een poging om de Engelse voorsprong wat uit te breiden, maar dat haalt niks uit. De speelster van Manchester City is de hele wedstrijd zeer dreigend, maar is er nog niet in geslaagd om te scoren.
woensdag 6 juli om 20:40
81' Daar moet keeper Earps toch even opletten. De Oostenrijkers worden steeds gevaarlijker richting het Engelse doel en het is wachten op een schietkans.
woensdag 6 juli om 20:37
76' Chloe Kelly maakt gretig gebruik van de zee aan ruimte op de Oostenrijkse helft en probeert het dan maar zelf met een schot op doel. Dat gaat naast. Engeland jaagt verder op het tweede doelpunt.
woensdag 6 juli om 20:34
Sarina Wiegman lijkt er nog niet helemaal gerust op. Haar ploeg staat op een 1-0-voorsprong met nog een kwartier te spelen.
woensdag 6 juli om 20:32
71' Lauren Hemp mag een vrije trap nemen en haar voorzet zorgt even voor paniek bij het doel van Oostenrijk. Hemp, die ondertussen zelf ook naar het doel is gekomen, probeert de bal er nog in te tikken. Dat lukt net niet en dus mag Oostenrijk nog hopen op een resultaat.
woensdag 6 juli om 20:29
69' En weer is daar Lauren Hemp die gretig op zoek is naar een doelpunt. Vanaf de linkerkant van het veld probeert ze het zelf met een schot op doel, maar dat haalt niks uit.
woensdag 6 juli om 20:27
68' Chloe Kelly, zojuist binnen de lijnen gekomen, mag direct de hoekschop nemen namens Engeland. De bal vliegt voorbij het doel van keeper Manuela Zinsberger, die in de tweede helft een stuk minder werk hoeft te verrichten.
woensdag 6 juli om 20:24
63' Drie wissels van de hand van Sarina Wiegman.

Uit: Fran Kirby, Beth Mead en Ellen White

In: Ella Toone, Chloe Kelly en Alessia Russo
woensdag 6 juli om 20:20
59' Wissel aan de kant van Oostenrijk. Katharina Elisa Naschenweng moet naar de kant, Julia Hickelsberger komt voor haar in de plaats.
woensdag 6 juli om 20:19
58' Georgia Stanway probeert het maar een keer zelf en schiet op het Oostenrijkse doel. Die bal gaat naast. 
woensdag 6 juli om 20:17
56' De Engelse Mary Earps heeft het nog rustig. De Oostenrijkers moeten nog tot een serieuze kans komen en zijn zoekende naar kansen voor het doel van de keeper van Manchester United.
woensdag 6 juli om 20:14
Het is Lauren Hemp die de kansen creëert aan de Engelse kant. De aanvaller van Manchester City zorgt voor goede voorzetten, al blijft een twee doelpunt vooralsnog uit.
woensdag 6 juli om 20:11
50' Ondanks de afwachtende houding zijn de Engelsen gelijk weer gevaarlijk in de omschakeling. Hemp had een mooie voorzet kunnen geven, maar twijfelt te lang waardoor de bal handig wordt weggewerkt.
woensdag 6 juli om 20:09
49' We kijken naar een kopie van de eerste minuten van de eerste helft. Weer zijn het de Oostenrijkers die druk uitoefenen op Engeland, dat een afwachtende indruk maakt.
woensdag 6 juli om 20:04
46' Aftrap tweede helft! Beide ploegen zijn ongewijzigd begonnen aan het tweede deel van deze openingswedstrijd. Kan Oostenrijk het de ploeg van Sarina Wiegman toch nog moeilijk gaan maken?
woensdag 6 juli om 20:00
Keeper Manuele Zinsberger is tot nu toe de uitblinker aan de kant van Oostenrijk. Met een paar goede reddingen houdt ze haar ploeg in de wedstrijd.
woensdag 6 juli om 19:49
Rust! Het is 1-0 op Old Trafford in een wedstrijd waar Engeland vooral de overhand heeft. Oostenrijk kan het de ploeg van Sarina Wiegman nog niet echt lastig maken en creëert weinig kansen. Dat lukt Engeland daarentegen wel, maar in de afronding gaat het te vaak mis waardoor een grotere score nog uitblijft.
woensdag 6 juli om 19:48
45+1' Een megakans voor Hemp die de bal toegespeeld krijgt en volledig vrij staat voor het doel van Oostenrijk. Het had een doelpunt moeten zijn, maar ze schiet nipt over.
woensdag 6 juli om 19:45
43' De eerste serieuze kans voor Oostenrijk! Een voorzet bereikt Nicole Billa net niet, waardoor de bal naast gaat.
woensdag 6 juli om 19:42
38' Oostenrijk is zoekende en lijkt een beetje lamgeslagen door het doelpunt van de Engelsen.
woensdag 6 juli om 19:36
35' Even een moment van rust in de wedstrijd. De bal gaat over en weer tussen beide teams. Het is vooral Engeland dat op zoek is naar een kans om te schieten.
woensdag 6 juli om 19:30
28' Engeland blijft jagen op een tweede treffer. Oostenrijk komt, in tegenstelling tot de beginfase van de wedstrijd, nog maar weinig aan aanvallen toe.
woensdag 6 juli om 19:28
26' Oei! Grote kans voor Engeland. Ellen White kopt net naast het doel van Zinsberger.
woensdag 6 juli om 19:24
22' Een hoekschop voor de Engelsen zorgt even voor onrust, maar heeft verder geen gevolgen voor de ploeg uit Oostenrijk.
woensdag 6 juli om 19:18
16' GOAL Engeland! 1-0 

Beth Mead kan alleen op het doel afgaan en tikt de bal over keeper Zinsberger heen. De bal wordt van de lijn gehaald en even is het onduidelijk of het doelpunt telt, maar na een check blijkt dat gewoon zo te zijn.
woensdag 6 juli om 19:16
We zijn een klein kwartier onderweg en het is wachten op de eerste serieuze kans.
woensdag 6 juli om 19:14
11' Engeland behoudt in deze fase het balbezit en zet Oostenrijk serieus onder druk. Dat resulteert in verschillende kleine kansen, maar vooralsnog is de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman onzorgvuldig in de slotfase. Ditmaal komt een voorzet van Lucy Bronze net niet aan.
woensdag 6 juli om 19:09
6' Engeland heeft eindelijk een beetje rust gevonden en speelt de bal over op de helft van Oostenrijk op zoek naar een gaatje.
woensdag 6 juli om 19:06
4' Voorlopig gaat het over en weer. Oostenrijk is de druk ook flink aan het opvoeren, maar komt nog niet tot een schot op doel.
woensdag 6 juli om 19:04
2' Gelijk een vrije trap voor Engeland na een overtreding op Hemp. De bal valt net niet goed en Manuele Zinsberger kan de bal makkelijk onderscheppen.
woensdag 6 juli om 19:01
1' Aftrap! De bal rolt op het sfeervolle Old Trafford: we zijn begonnen aan de eerste wedstrijd van dit EK.
woensdag 6 juli om 18:56
Een bomvol Old Trafford is er bijna klaar voor. Eerst nog de volksliederen.
woensdag 6 juli om 18:45
Nog een kwartier tot de aftrap!
woensdag 6 juli om 18:41
Het Engeland van Sarina Wiegman is een van de favorieten voor de eindzege. Gaat haar ploeg er met de EK-titel vandoor?
woensdag 6 juli om 18:39
Irene Fuhrmann, de bondscoach van de Oostenrijkse dames, staat vanavond voor een uitdaging tegen Engeland.
woensdag 6 juli om 18:32
En daar zijn ook de Engelse vrouwen! Ondertussen is het een klein beetje gaan regenen in Manchester.
woensdag 6 juli om 18:30
Met de sfeer zit het in ieder geval al goed. Nog een half uur tot de aftrap van de wedstrijd.