ENSCHEDE/KERKRADE - Aan de vrije val van Willem II is ook zaterdag geen einde gekomen. De ploeg van trainer Maaskant verloor met 3-1 bij FC Twente. N'Kufo scoorde twee keer voor de thuisploeg, Afonso nam ook een doelpunt voor zijn rekening. Bobson maakte de treffer voor Willem II.

Het was voor de Tilburgers de vierde nederlaag in vijf wedstrijden. Willem II blijft daardoor de nummer voorlaatst op de ranglijst met acht punten.

NAC

Met twee magistrale vrije trappen heeft Pierre van Hooijdonk NAC Breda in Kerkrade aan een gelijkspel geholpen tegen Roda JC, 3-3. De oud-international zette zijn club na een kwartier op voorsprong en knalde in de blessuretijd de 3-3 in de touwen.

Afstandsschot

Roda JC leidde in de aantrekkelijke wedstrijd met wisselende kansen bij rust met 2-1 door treffers van Sergio en Oper. Na rust maakte Penders gelijk voor NAC. Zes minuten voor tijd leek Roda JC de volle winst te behalen toen een afstandsschot van Bodnar van richting werd veranderd, 3-2. Van Hooijdonk zorgde met zijn specialiteit voor de 3-3.