LONDEN - Van Persie blijft scoren voor Arsenal. De voormalige Feyenoorder nam zaterdag de openingstreffer in het duel met Sunderland (3-1) voor zijn rekening. Eerder in de week was de Nederlander in de Champions League tegen Sparta Praag al goed voor twee doelpunten.

Arsenal, feitelijk momenteel weinig meer dan middenmoter, maakte daardoor een sprongetje op de ranglijst. Of het daadwerkelijk inloopt op de andere titelgegadigden blijkt later. De ongenaakbare koploper Chelsea gaat zondag op bezoek bij Manchester United. Tottenham speelt pas maandag bij Bolton.

Pass

Al in de twaalfde minuut scoorde Van Persie, na een fraaie pass van Campbell. Nog voor de rust maakte Henry er 2-0 van. De Franse ster was ook goed voor nummer drie. Tussen de bedrijven door kwam Sunderland nog even terug in de wedstrijd door Stubbs.

Bergkamp

Van Persie stond bij Arsenal in de beginopstelling. In de slotfase werd hij gewisseld voor een landgenoot, Bergkamp. Voor de routinier betekende het zijn 300e optreden in de Premier League. Henri had naderhand lovende woorden over Van Persie. "Hij wint aan zelfvertrouwen. Op de training laat hij soms dingen zien die niet van deze wereld zijn. Ik weet daarom dat hij nog beter kan. Maar het gaat steeds meer de goede kant op."

Wigan Athletic verstevigde de tweede positie op de ranglijst. De club, met de Nederlander De Zeeuw in de verdediging, versloeg Portsmouth (2-0). De doelpunten kwamen op naam van Chimbonda en Roberts.

Strafschop

Liverpool won voor de eerste keer dit seizoen een uitwedstrijd. Bij Aston Villa werd het 2-0. Beide treffers vielen in de laatste zes minuten. Gerrard benutte een strafschop, Alonso schoot raak uit de tweede lijn. De Nederlander Zenden viel na een uur in bij de winnaar van de Champions League.

Blackburn Rovers haalde uit tegen Charlton Athletic, 4-1. De Australiër Emerton, ooit spelend bij Feyenoord, was goed voor één van de treffers. Malbranque scoorde twee keer voor Fulham tegen Manchester City (2-1). West Ham won van West Bromwich Albion (1-0), dankzij een treffer van oudgediende Sheringham.