ROOSENDAAL - De situatie van RBC wordt met de week uitzichtlozer. Ook de elfde competitiewedstrijd wisten de Roosendalers vrijdag niet in winst om te zetten. Wel werd tegen RKC Waalwijk voor het eerst sinds zes duels weer eens een punt gepakt: 1-1. Veel schiet RBC daar niet mee op. De achterstand van de hekkensluiter op Willem II en ADO Den Haag bedraagt nog altijd vijf punten.

In een wedstrijd mocht RKC nog het meeste aanspraak maken op de overwinning. De ploeg van trianer Koster speelde niet groots, maar creëerde wel veel goede kansen. Tegen de verhouding in was het RBC dat kort voor rust de leiding nam. Kpaka schoot via de onderkant van de lat raak. RBC toonde geen moment de indruk die voorsprong te kunnen vasthouden. Ook na rust was RKC veruit de bovenliggende partij. Keller maakte verdiend gelijk, maar daarna vergaten de Waalwijkers het duel te beslissen.

Roks

Hoewel RBC sinds lange tijd een punt pakte, lijkt de situatie er vanwege het slechte veldspel niet bepaald beter op geworden voor Dolf Roks. De laatste weken werd zowel binnen als buiten de club openlijk gediscussieerd over de positie van de RBC-trainer. Een aantal weken terug kwam een van de sponsors met het idee om Roks aan de kant te schuiven ten koste van oud NEC-trainer Neeskens. Voorzitter Pollemans hoorde het aan, maar sprak tegelijkertijd het vertrouwen uit in zijn trainer.

Geld

RBC bleef maar verliezen, waarna er afgelopen week ook intern de eerste strubbelingen kwamen. Roks deelde in een voetbalweekblad een sneer uit aan de gemeente Roosendaal. Hij stelde dat in omliggende steden veel meer geld beschikbaar werd gesteld voor betaald voetbal. De gemeente zou RBC in deze moeilijke situatie wel wat meer mogen steunen, vindt Roks. Verder stelde hij nog dat Roosendaal zonder RBC niets voorstelt. Het bestuur van RBC kon maar moeilijk blij zijn met de uitspraken en vroeg Roks om uitleg.

Ontslag

Het ontslag van de Zeeuwse trainer ligt daarom voor de hand, maar aan de andere kant heeft RBC helemaal geen passende oplossing. Financiële middelen om een nieuwe trainer aan te trekken en daarnaast het contract van Roks af te kopen, zijn er niet. Bovendien komt het de geloofwaardigheid en betrouwbaarheid van het RBC-bestuur niet ten goede. Roks is pas een half jaar in dienst, nadat hij in april de ontslagen Van Dijk opvolgde.