HEERENVEEN - Een degelijk spelend Heerenveen heeft in groep F van de UEFA-beker favoriet CSKA Moskou in bedwang gehouden. Het werd donderdagavond in het uitverkochte Abe Lenstra Stadion 0-0. Na de remise bij Dinamo Boekarest (0-0) heeft Heerenveen nog alle kans zich te plaatsen voor de de derde ronde.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Met wat geluk hadden de Friezen zelfs voor een stunt tegen CSKA kunnen zorgen. De invallers Samaras en Bruggink hadden dan in het laatste kwartier met scherpmoeten schieten.

Bevallen

Het gelijke spel van Heerenveen was knap, omdat trainer Verbeek op het laatste moment zijn centrale verdediger en aanvoerder Petter Hansson van het wedstrijdformulier moest halen. De Zweedse international haakte af omdat zijn vrouw op het punt stond te bevallen. Verbeek haalde Derveld naar het centrum en stelde Jeroen Drost op als linksachter. Beide spelers hielden zich tegen de UEFA-bekerhouder goed staande.

De prestaties van CSKA in groep F vallen tot nu toe tegen. Het tweede speeltje van Chelsea-eigenaar Roman Abramovitsj ging in Moskou verrassend onderuit tegen Olympique Marseille (1-2) en viel ook tegen Heerenveen tegen. Door de zege donderdag van Levski Sofia tegen Dinamo Boekarest (1-0) gaan de Bulgaren en de Fransen op kop met drie punten, gevolgd door Heerenveen met twee punten. Dinamo Boekarest en CSKA hebben één punt.

Boeiend

Het duel in Heerenveen was niet goed maar wel boeiend. In de eerste helft hadden de Russen de wedstrijd onder controle. Veel kansen gaf Heerenveen echter niet weg, al bleef het uitkijken voor de individuele acties van het Braziliaanse duo Carvalho en Vagner. Gelukkig voor de thuisploeg waren beide smaakmakers iets te veel uit op eigen roem. Verdediger Berezoetski was halverwege met een schot nog het dichtst bij 1-0.

Aan de andere kant liep spits Huntelaar door de behoudende strijdwijze van Heerenveen meer achter de CSKA-verdedigers aan dan andersom. Maar een aanvallender speelwijze zou tegen CSKA fataal zijn geweest, want de ploeg doet niets liever dan op de counter spelen. De Friese aanhang veerde alleen op bij vrije trappen van Yildirim en Pranjic. Doelman Akinfejev tikte bij Yildirim de bal over de lat en het schot van Pranjic ging net over.

Tweede helft

In de tweede helft kwam Heerenveen halverwege los. Al kwam de thuisploeg na een kwartier bijna op achterstand. Gelukkig voor de Friezen kopte Vagner een voorzet van Zirkov naast. In het laatste kwartier ging Heerenveen voor de winst, met kansen voor Samaras en Bruggink. Maar met de 0-0 kon Heerenveen prima leven.