FRANKFURT - Wie veel geld over heeft voor een toegangskaartje voor een voetbalwedstrijd op het komende WK in Duitsland en niet de met de zwarte handel in zee wil, kan terecht bij het Zwitserse bedrijf iSE-Hospitality . Dat heeft van de wereldbond FIFA de beschikking gekregen over bijna 350.000 tickets. De prijzen beginnen wel vanaf 1900 euro.

Het bedrijf heeft de kaarten verworven na een publieke bieding. Ze zijn vooral bestemd voor de zakelijke markt; bedrijven die hun klanten willen onthalen op een voetbalwedstrijd met alles erop en eraan. Maar gefortuneerden kunnen ook individueel kopen. "Geen enkel andere evenement biedt namelijk zoveel mogelijkheden voor netwerken en vermaak dan het WK", aldus de directeur van iSE-Hospitality.

De kaarten worden voornamelijk in zakenpakketjes gestopt die in prijzen variëren van 1900 euro voor drie wedstrijden in de groepsronde tot 336.000 euro voor een arrangement voor twintig personen, waarbij zijn inbegrepen alle zes wedstrijden in het olympisch stadion van Berlijn. Inclusief de finale.

Supportersvereniging

De overdaad aan zakenkaarten staat in schril contrast met de schaarste in particuliere kaarten. Op de eerste 800.000 kaarten die via internet beschikbaar kwamen, werd tien keer overschreven. Nationale bonden krijgen van de FIFA slechts 8 procent van de stadioncapaciteit toegewezen. De KNVB sluist vervolgens de helft van dat magere aantal door naar de supportersvereniging van Oranje.