BERN - Trots op het spel van Ajax was hij allerminst, maar het positieve resultaat tegen FC Thun (4-2) zorgde toch voor een blij gemoed bij trainer Danny Blind. "Laten we maar even genieten van de winst. De manier waarop geeft nog voldoende stof tot napraten. Maar misschien krijgen we door deze wedstrijd toch weer een beetje het goede gevoel terug."

Volgens Blind, met zijn ploeg hard op weg naar de achtste finales in de Champions League, zweefde zijn ploeg in Bern tussen uitersten. "We hadden met grotere cijfers kunnen winnen, maar het had ook zomaar 2-3 kunnen worden", gaf hij toe.

"We hebben niet koelbloedig genoeg gespeeld. We misten de rust en het raffinement op FC Thun vroegtijdig uit te schakelen. Daardoor bleef het tot het einde spannend. We hebben als ploeg nog een lange weg te gaan, maar voorlopig staan we mooi op de tweede plaats in onze groep."

Tevreden man

Na de eerste uitzege in de Champions League in drie jaar was Nigel de Jong een tevreden man. De Ajacied was vooral te spreken over de vier treffers die de Amsterdamse ploeg in Bern maakte. "Hoezo kunnen wij niet scoren?", sprak hij met een brede grijns.

De Jong, maker van het derde doelpunt van Ajax, doelde op de stroeve productie in de eredivisie. "We kwamen twee keer goed op voorsprong". legde hij uit. "Maar we hebben FC Thun laten terugkomen in de wedstrijd. Als je dan in de slotfase nog twee doelpunten maakt en wint, geeft dat een heerlijk gevoel."

De Jong kon geen vrede hebben met het wisselvallige spel van Ajax. "We hadden geen controle over de wedstrijd. Dat kwam vooral omdat er te grote gaten vielen tussen aanval en verdediging. Dat konden we niet belopen. FC Thun schakelde ook goed om bij balbezit. Die ploeg streed duidelijk voor de laatste kans."