LA CORUNA - De doelpuntenmachine Roy Makaay hapert alleen in het shirt van Oranje. Bij Deportivo la Coruna is de voormalige spits van Vitesse echter niet te stuiten, of het nu de Spaanse competitie of de Champions League betreft.

Hij leidde zijn ploeg zaterdagavond hoogst persoonlijk langs het bezoekende Valladolid. De uitslag 2-0, met twee keer Makaay binnen een half uur.

De Nederlander sluit daarmee een week af die hij niet snel zal vergeten. Makaay, die Diego Tristan (vorig jaar Spaans topschutter met 21 doelpunten) vooralsnog overtuigend uit de basis houdt, vernederde met drie treffers Bayern München (uit) voor de Champions League: 3-2. Enkele dagen eerder bezorgde hij Deportivo in het openingsduel voor de Spaanse competitie met twee goals ook al de zege bij Osasuna: 2-1.

Kluivert

Patrick Kluivert blijft vooralsnog in de schaduw van zijn landgenoot, maar hij speelde opnieuw erg goed en scoorde bovendien voor Barcelona in de derby tegen Espanyol: 2-0. De doelpunten van Kluivert en Luis Enrique vielen na rust. Bij Barça deden de De Boer en Cocu de hele wedstrijd mee.

Aartsrivaal Real Madrid haalde in eigen stadion uit tegen Osasuna: 4-1. Helguera (2), Guti en Raul waren trefzeker. Ronaldo was er nog niet bij. Zidane en Makalele kregen rust.

Celta de Vigo nam alleen de leiding. Het won met 3-0 bij Huelva en bleef ongeslagen. De doelpunten kwamen op naam van de 34-jarige Rus Mostovoi (2) en oud-Ajacied Benny McCarthy. Real Sociedad verspeelde de eerste twee punten door het gelijke spel (3-3) tegen Betis Sevilla.