Goedenavond en welkom in dit liveblog. Hier lees je alles terug over de wedstrijd tussen Nederland en Denemarken.

  • Oefeninterland
  • Uitslag:
  • Nederland-Denemarken 4-2
  • Eriksen scoort bij rentree
zaterdag 26 maart om 22:41
En met de reactie van Eriksen sluiten we het liveblog af. Bedankt voor het volgen en tot dinsdag, als Nederland de volgende interland speelt tegen Duitsland. Tot dan!
zaterdag 26 maart om 22:39
Eriksen: 'Voelt alsof ik nooit ben weggeweest'
Christian Eriksen heeft een beladen duel achter de rug. Hij maakte voor Denemarken zijn rentree, nadat hij in juni op het EK ineenzakte door een hartstilstand. "Ik ben blij om terug te zijn. Het geeft me een goed gevoel. Ik had het niet moeilijk, ik had er zin in. De ontlading is er vooral voor de buitenwereld. Het moet vooral over voetbal gaan en niet over de man die een paar minuten van de wereld is geweest." 

De Deen staat amper twee minuten in het veld als hij voor de 3-2 tekent. Het doelpunt maakt zijn rentree extra bijzonder. "Ik weet nog waar de goal is, haha", grapt Eriksen over zijn succesvolle periode bij Ajax. "Een betere comeback gaat niet lukken denk ik. Ik had er graag twee willen maken, maar het voelt alsof ik nooit ben weggeweest."
zaterdag 26 maart om 22:32
Van Gaal tevreden met 3-4-1-2-systeem
"Zeker de eerste helft vond ik de uitvoering goed, we hebben eigenlijk geen kans weggegeven", is de eerste reactie van bondscoach Louis van Gaal als het gaat om 'zijn' 3-4-1-2-formatie. Tegen de NOS is de oefenmeester tevreden, maar ook kritisch. "Zij krijgen een halve kans waaruit ze scoren, na onnodig balverlies van ons. Wij kregen zes open kansen hebben drie doelpunten gemaakt, dat is top. Maar in de tweede helft vond ik het verval te groot, al had dat ook te maken met de inbreng van Eriksen, die meer op het middenveld ging spelen."

Toch blijft de keuze voor het nieuwe systeem niet onbesproken, want aanvoerder Van Dijk geeft de voorkeur aan het 4-3-3-systeem. Maar Van Gaal reageert op zijn Van Gaals: "In principe bepaalt de coach welke tactiek er wordt uitgevoerd."
zaterdag 26 maart om 22:22
Bergwijn blij met wisselwerking Memphis
Bergwijn kan terugkijken op een goede wedstrijd en straalt voor de camera van de NOS. "Een overwinning en twee doelpunten, dat is altijd lekker." Mede door de wisselwerking met Memphis Depay blinkt de aanvaller van Tottenham Hotspur uit tegen Denemarken. "Het voelde eigenlijk als vanouds. Wij voelen elkaar aan en dit is een positie die ik gewend ben. We zijn allebei gevaarlijk in de diepte en in de voeten. We zijn creatieve spelers."

zaterdag 26 maart om 21:55
Van Dijk: 'Ik ben voorstander van 4-3-3'
Virgil van Dijk vertelt voor de camera van de NOS dat zijn voorkeur ligt bij spelen in 4-3-3. "Maar ik ben niet de bondscoach. Hij heeft daar een heel sterke mening over, en vandaag zag je wel dat die mening niet geheel onterecht is", vindt Van Dijk, die in principe overtuigd is van het systeem, maar vindt dat er wel ruimte voor verbetering ligt. "Er waren vandaag nog een hoop dingen die beter konden, maar ik denk dat we ook heel veel goede dingen hebben laten zien. Het is een 'work in progress'.
zaterdag 26 maart om 21:41
Afgelopen! Oranje wint een vermakelijk oefenduel met Denemarken in 4-2, maar het hoogtepunt van de avond lijkt toch wel de rentree van Christian Eriksen. Hij vond na amper twee minuten in het veld het net, wat onder luid gejuich van Deense én Nederlandse supporters in ontvangst werd genomen.
zaterdag 26 maart om 21:40
90+5' Weer twijfelt Flekken net iets teveel, waarna de kopbal van Hojberg het doel in vliegt. Er wordt echter gefloten voor een aanvallende overtreding van de Deen.
zaterdag 26 maart om 21:36
Niemand laat het vandaag afweten. Zowel de spelers op het veld niet als de supporters. De sfeer zit er al de hele wedstrijd goed in op de tribunes van de Johan Cruijff ArenA. En er is natuurlijk reden tot juichen, met vier goals wordt het Oranje Legioen verwend.
zaterdag 26 maart om 21:33
89' Denemarken zit aan het maximale aantal wissels van zes, en moet de wedstrijd dus met tien man afmaken.
zaterdag 26 maart om 21:33
88' Maehle staat en loopt, maar loopt het veld af. De Deen heeft veel bloed op zijn shirt en heeft vermoedelijk een lichte hersenschudding opgelopen. Billing komt voor hem in het veld.
zaterdag 26 maart om 21:31
86' Nog altijd ligt het spel stil, voor de Deense Maehle die behandeld wordt. Denzel Dumfries staat inmiddels weer.
zaterdag 26 maart om 21:28
83' Maehle en Dumfries komen snoeihard met de hoofden tegen elkaar, waarna de medici van beide landen het veld op komen gesprint. Laten we hopen dat het meevalt voor beide mannen.
zaterdag 26 maart om 21:27
Schmeichel komt er net niet aan, een prachtig doelpunt van Steven Bergwijn. Opvallend: de aanvaller van Tottenham Hotspur scoorde zijn laatste vier doelpunten allemaal tegen Schmeichel. Op 30 april mag de Deense keeper zijn borst weer nat maken, dan komt hij met Leicester City op bezoek bij de Spurs.
zaterdag 26 maart om 21:22
77' Een drievoudige wissel voor Oranje:
  • Arnaut Danjuma voor Memphis Depay
  • Donyell Malen voor Steven Bergwijn
  • Tyrell Malacia voor Nathan Aké 
zaterdag 26 maart om 21:20
74' Paal! Wat een schot van Eriksen! De Deen draait zich weg bij Frenkie de Jong en krult de bal heerlijk richting de kruising, maar het geluid van de paal klinkt. Wat een bijzondere rentree is dit voor Eriksen tot dusver.
zaterdag 26 maart om 21:17
73' Het schot van Rasmus Kristensen zag er veelbelovend uit, maar gaat strak voorlangs.
zaterdag 26 maart om 21:15
71' GOAL Nederland! 4-2

Een hele fraaie goal van Steven Bergwijn. Op een Robben-achtige manier kapt Bergwijn naar binnen en krult hij de bal heerlijk in de verre hoek. De voorsprong loopt weer uit naar twee doelpunten!
zaterdag 26 maart om 21:13
Nederland staat weliswaar met 3-2 voor, maar Denemarken geeft zich nog niet gewonnen. Oranje zoekt de aanval, Denemarken komt er al een aantal keer gevaarlijk uit. Dat worden nog spannende twintig minuten...
zaterdag 26 maart om 21:10
65' Olsen werkt zich langs Aké, maar de Manchester City-verdediger laat zich niet kennen en haalt hem weer terug in. De Deen schiet de bal langs Aké, maar ook langs het doel. Doeltrap Oranje.
zaterdag 26 maart om 21:07
62' De trukendoos van Memphis Depay gaat open. Hij werkt zich knap langs Andersen, maar zijn schot vindt enkel de handen van Schmeichel.
zaterdag 26 maart om 21:06
61' Na de vroege aansluitingstreffer van Eriksen, is het inmiddels weer Nederland dat het meeste druk zet en aanvalt.
zaterdag 26 maart om 21:02
58' En daar is de volgende oud-Ajacied. Kasper Dolberg betreedt het veld voor de Denen.
zaterdag 26 maart om 21:01
56' Memphis probeert het van afstand, maar zijn schot eindigt een metertje over. De frustratie is bij Kasper Schmeichel, die naar zijn verdedigers schreeuwt dat zij meer moeten doen om te voorkomen dat Memphis kan schieten.
zaterdag 26 maart om 20:59
Wat een prachtig moment voor Christian Eriksen. Hij staat nog geen twee minuten in het veld en scoort direct bij zijn rentree voor Denemarken. Ook het publiek kan het doelpunt van de Deen waarderen en applaudisseert voor hem.
zaterdag 26 maart om 20:58
53' Na een hakje van Bergwijn neemt Berghuis de bal uitstekend mee, maar zijn schot stuit op de hak van Schmeichel. Hoekschop voor Oranje.
zaterdag 26 maart om 20:52
47' GOAL Denemarken! 3-2

Het is werkelijk ongekend. Christian Eriksen staat koud in het veld en maakt twee minuten na rust de aansluitingstreffer voor het Deense elftal. Nog nooit klapten de Oranje-fans zo hard voor een tegendoelpunt in de Johan Cruijff ArenA.
zaterdag 26 maart om 20:51
46' We gaan verder! Terwijl het applaus voor de teruggekeerde Christian Eriksen nog klinkt in de Arena, is Denemarken begonnen aan de tweede helft. Wat kunnen we van Eriksen verwachten?
zaterdag 26 maart om 20:50
Mark Flekken zal bijzonder teleurgesteld zijn dat hij bij zijn debuut in het Nederlands elftal een doelpunt moet incasseren. Gaat hij in de tweede helft zijn doel schoon kunnen houden?
zaterdag 26 maart om 20:46
We beginnen bijna aan de tweede helft. Gaan we meer van dit soort juichbeelden zien, de komende 45 minuten?
zaterdag 26 maart om 20:35
Het inmiddels kenmerkende juichritueel van Memphis Depay, met de vingers in de oren. De aanvaller maakt alweer zijn 39e goal in dienst van Oranje en hiermee nadert hij Patrick Kluivert op een doelpunt. Memphis staat nog vierde op de topscorerslijst allertijden van het Nederlands elftal, maar zal ongetwijfeld de top drie binnenstormen.
zaterdag 26 maart om 20:33
Rust! We gaan thee drinken in de Johan Cruijff Arena en Nederland gaat met een comfortabele voorsprong de kleedkamers in. Over vijftien minuten volgt de tweede helft, gaan we dan de verwachte rentree van Christian Eriksen in het shirt van de Denen zien?
zaterdag 26 maart om 20:28
Keeper Schmeichel had beter kunnen blijven staan, want de strafschop van Memphis is niet feilloos. De topscorer van Oranje schiet door het midden en mag juichen na de 3-1-voorsprong.
zaterdag 26 maart om 20:27
41' Daar ligt de volgende Deen op het veld... Yussuf Poulsen voelt aan zijn lies, en lijkt de wedstrijd niet te kunnen afmaken.
zaterdag 26 maart om 20:23
38' GOAL Nederland! 3-1

Memphis Depay maakt zijn twintigste goal in de laatste negentien interlands. De bal gaat niet ver richting de hoek, maar Schmeichel duikt de verkeerde kant op. Een royale voorsprong voor Oranje, na krap veertig minuten spelen.
zaterdag 26 maart om 20:22
Drukte in het strafschopgebied, maar daar maalt Nathan Aké niet om. Hij is de sterkste in de lucht bij een Nederlandse corner en kopt de bal binnen. Daarmee zet hij Oranje weer op voorsprong.
zaterdag 26 maart om 20:21
36' Penalty Nederland!

Vestergard raakt de bal niet en raakt Berghuis wel. Memphis gaat klaar staan voor de 3-1.
zaterdag 26 maart om 20:21
35' Nederland zet veel druk in de eerste helft, waardoor het steeds snel de bal afpakt van de Denen en zich veel rondom het zestienmetergebied van Denemarken kan verzamelen.
zaterdag 26 maart om 20:18
33' Alexander Bah heeft wat bloed achter zijn oor, en de regels schrijven voor dat dit niet is toegestaan. Hij wordt behandeld naast het veld, terwijl het spel doorgaat.
zaterdag 26 maart om 20:14
29' GOAL Nederland! 2-1

De voorzet van Berghuis komt op het hoofd van Aké, die sterk is in de lucht en de bal in het doel kopt. Nederland staat weer op voorsprong!
zaterdag 26 maart om 20:14
28' Grote kans voor Steven Berghuis, die uitstekend wordt weggestoken door Frenkie de Jong, maar zijn schot ziet worden geblokt. Hoekschop Nederlands elftal.
zaterdag 26 maart om 20:13
En ook de goal van Vestergaard is vastgelegd. Flekken staat in niemandsland en de verdediger kopt de bal daardoor makkelijk binnen. Inmiddels heeft Oranje de controle over de wedstrijd weer terug, maar staat het nog altijd gelijk.
zaterdag 26 maart om 20:10
De goal van Bergwijn in beeld. De Nederlander wint het kopduel van Delaney en knikt de bal achter Schmeichel. Lang kan Oranje niet genieten van de voorsprong, want via Vestergaard staat Denemarken alweer op gelijke hoogte.