EINDHOVEN - Phillip Cocu had dinsdag in het veld volop genoten van het optreden van zijn ploeg PSV tegen AC Milan. "Dit is echt fantastisch", sprak hij na de knappe 1-0-zege. "Dit zijn de momenten waar je het allemaal voor doet. We hebben vandaag kunnen laten zien hoe goed we kunnen voetballen."

Cocu had complimenten voor doelman Gomes en vooral voor debuut Aissati. "Als je nu al zo goed voetbalt dat heb je een geweldige toekomst voor je. Ik heb echt van zijn spel kunnen genieten. Ik voelde in het veld dat het goed zat. De ballen vielen bij hen net niet lekker."

Voor PSV is de tweede ronde inzicht, al bleef Cocu wel voorzichtig. "We zijn er nog niet, maar deze zege geeft wel vertrouwen voor de komende wedstrijden."

Hiddink

Guus Hiddink was na de zege vol lof over zijn ploeg en vooral over de 'jonkies'. "Als je deze wedstrijd voor aanvang in je hoofd al een paar keer hebt gespeeld en dit resultaat komt eruit, dan geeft dat veel voldoening", reageerde de Achterhoekse coach.

Enige minpuntje was misschien het uitblijven van de tweede treffer. "We hadden niet echt de macht om het rustiger te maken. Maar dat is tegen zo'n grote club bijna niet mogelijk. Maar we zijn ook niet in echt in gevaar geweest."

Flair

Hiddink had van Milan meer vernuft verwacht in de aanval en in het middenveldspel. Daar liepen bij PSV naast Cocu en de verdedigender ingestelde Belg Simons de talenten Afellay en Aissati rond. "Net zeventien geworden', zei Hiddink bewonderend over de laatste. "Ze brengen flair. En dat doen ze zelf. Wij helpen alleen een beetje."