AMSTERDAM - De handtekeningen staan nog niet op papier, maar de tennisbond is volgens De Telegraaf rond met de captains voor de Davis Cup en de Fedcup. Tsjerk Bogtstra blijft captain bij de mannen en bij de vrouwen volgt Manon Bollegraf Hans Felius op. Richard Krajicek treedt toe tot het bestuur van de tennisbond KNLTB.

Felius nam de honneurs bij het Fedcup-team in 2005 tijdelijk waar, maar richt zich nu weer volledig op zijn baan als technisch directeur. Hij liet weten blij te zijn met de komst van Krajicek: "Ik heb me reeds lange tijd sterk gemaakt voor het mobiliseren van tennis know-how. Ik kan mij dan ook geen betere sparringpartner binnen het bestuur indenken."

Zijn opvolger als coach van het Fedcup-team werkte afgelopen jaar al met de Nederlandse dames. "Daarna zou ik Felius opvolgen", aldus de oud-tennisster. "De details moeten nog worden uitgewerkt, maar dat is een formaliteit. Ik zie het als een uitdaging om met Michaëlla Krajicek en de andere jonge meisjes te proberen op termijn de Wereldgroep te halen."