AMSTERDAM - PSV maakt zich voor de vierde keer dit jaar op voor een UEFA Champions League-wedstrijd waarin AC Milan de tegenstander is. Vorig seizoen was een klinkende 3-1 thuisoverwinning niet genoeg om de finale te halen. Dit keer twijfelen de Brabanders of ze op eigen veld wel voor de overwinning moeten spelen.

De 0-0 in San Siro van twee weken geleden stemde trainer Guus Hiddink tot tevredenheid. "We moeten oppassen dat we nu niet op z'n Nederlands te aanvallend gaan spelen om het publiek te vermaken. We moeten daar een balans in zien te vinden, want anders lopen we bij Milan in het mes. Als we drie punten pakken, dan is dat prachtig. Eén punt kan ook een goed resultaat zijn. De beslissing zal vallen in de laatste duels." Hiddink heeft een nagenoeg fitte selectie. Alleen verdediger Alex (knie) en Ibrahim Afellay (lies) kampen met lichte blessures.

PSV kan tegen Milan een record breken als het niet verliest. De Eindhovenaren zijn al negen Champions League-wedstrijden op rij ongeslagen voor eigen publiek. Dat is een evenaring van het record van Ajax uit de periode tussen september 1994 en maart 1996.

AC Milan

Bij de Italianen is de sfeer goed. Afgelopen weekend werd koploper Juventus in de Serie A met 3-1 verslagen en in de Champions League staan ze eerste in de poule. Andrei Shevchenko is een twijfelgeval bij Milan. De spits kampt nog altijd met pijn aan zijn hiel. "Als dat vandaag niet verbetert, moeten we mijn rentree nog maar even uitstellen", vindt de Europees Voetballer van het Jaar, die een verdedigend PSV verwacht. "Dat is ook hun sterkste linie. Het wordt een tactisch duel, een spelletje schaak, in een laag tempo. We moeten proberen om ze met tempowisselingen van hun stuk te brengen."