RIJSWIJK - Autocoureur Christijan Albers rijdt de komende twee seizoenen in de Formule 1 voor de nieuwe renstal Midland. Dat meldde maandag de autosportsite F1Racing.net, een van de sponsors van de Nederlander. Dinsdagochtend werd het nieuws bevestigd op de officiële site van Albers.

Albers reed dit jaar het wereldkampioenschap Formule 1 voor Minardi. Eigenaar Paul Stoddart heeft de renstal verkocht aan Red Bull, die van Minardi een opleidingsteam wil maken voor van jonge autocoureurs.

Eerder trok Midland, het voormalige Jordan-team, Nicky Pastorelli als testrijder aan. Het is uitgesloten dat ook de tweede rijder de Nederlandse nationaliteit heeft. Dit betekent dat Robert Doornbos bij Midland geen kandidaat is.

Albers had ook een aanbieding van Williams waar hij testcoureur zou kunnen worden. Mocht één van de Williams-rijders komend seizoen niet voldoen, dan had hij een kans ook aan grand-prixwedstrijden deel te nemen. Na lang beraad besloot de Larenaar die optie toch te laten vallen. "In 2007 lopen veel contracten af, waardoor er veel mogelijkheden zijn", legde Albers zijn keuze uit. "Met een racestoel zit je dan veel beter."

Waarmee de voormalig Minardi-rijder wil zeggen dat een 'actieve' coureur eind 2006 nadrukkelijker in beeld is dan een testrijder. "Het uiteindelijke doel is toch om over twee, drie jaar bij een topteam te zitten en voor de zeges te rijden", verklaarde Lodewijk Varossieau, de manager van Albers. De coureur legt voor 2006 de lat - zoals altijd - hoog: "Ik wil punten scoren."