MIDDLESBROUGH - Twee keer op rij strandde hij op het laatste tussenstation op weg naar het wereldkampioenschap voetbal. De reis naar Duitsland gaat echter zeker lukken, meent de Australische international Mark Viduka. Vooral dankzij interim-bondscoach Guus Hiddink.

De 30-jarige spits van Middlesbrough, terug in vorm na veel blessureleed, is vol lof over de inbreng van de PSV-trainer. "Onze nieuwe coach is geweldig. Wat hij tot dusver heeft gezegd en gedaan, is fantastisch. Je kunt in alles aan hem merken dat hij met Nederland en Zuid-Korea veel WK-ervaring heeft opgebouwd en dat hij bij grote clubs als Real Madrid en PSV heeft gewerkt."

Ervaring

Viduka: "Hij straalt vertrouwen uit en dat slaat over op de ploeg. Iemand met zoveel ervaring is heel belangrijk voor spelers die nog nooit actief waren op het WK. Onze ploeg is zeker beter dan vier jaar geleden. We hebben allemaal met onze clubs en het nationale team veel bijgeleerd en meegemaakt. Deze keer is het WK-ticket voor ons."

Australië strijdt in de laatste kwalificatieronde opnieuw tegen Uruguay om een WK-ticket. De duels zijn op 12 en 16 november, in Montevideo en Sydney. In 1997 ging het in de play-offs fout tegen Iran, vier jaar later versperde Uruguay de weg naar het eindtoernooi om de wereldtitel.