BRUSSEL - Justine Henin-Hardenne ziet af van deelname aan het WTA Tour Championship, het laatste toernooi met de beste tennissters van het jaar vanaf 7 november in Los Angeles. De Belgische vindt dat ze zich wegens een knieblessure niet goed genoeg kan voorbereiden op het officieuze wereldkampioenschap.

"Ik zal zeker niet spelen", zegt de winnares van Roland Garros maandag in de krant Le Soir. "Door de blessure lig ik veel te ver achter op schema." Ze kreeg na haar succes bij de open Franse kampioenschappen last van het gewricht en heeft een maand niet kunnen trainen.

Geldboete

Met haar afmelding riskeert Henin wel een geldboete van de speelstersvakbond WTA tussen de 100.000 en 200.000 dollar, maar ze hoopt die te kunnen ontlopen door toch naar Los Angeles te gaan. "Ik ben op dit moment hierover aan het overleggen met de WTA. Ik ben bereid om twee dagen naar Los Angeles te komen om te helpen met promotie en dat soort dingen. Het is gewoon niet slim om te spelen. Als ik dat wel doe, zal ik op 1 december niet aan mijn voorbereiding voor het nieuwe seizoen kunnen beginnen. Dat is mij meer waard."