BARCELONA - Mark van Bommel heeft in de Spaanse competitie opnieuw van zich doen spreken. De middenvelder maakte zondagavond voor zijn club Barcelona de openingstreffer in het duel tegen Real Sociedad, dat door de thuisclub met liefst 5-0 werd gewonnen. Het was voor Van Bommel zijn tweede competitiedoelpunt in dienst van Barca. Eerder scoorde hij op 25 september tegen Real Betis (4-1). Ook toen maakte hij de eerste goal.

Barcelona blijft door de zege op de tweede plaats staan in de Spaanse competitie, die verrassend wordt aangevoerd door Osasuna. De lijstaanvoerder won zondagmiddag met 2-0 van Espanyol, dat op de voorlaatste positie staat. Voor Osasuna maakten Lopez en Munoz de doelpunten.

Dankzij een uitzege op Betis (0-2) nestelde Real Madrid zich zaterdag eventjes aan kop van de hoogste Spaanse divisie. De club dankte de overwinning aan treffers van Robinho (dertigste minuut) en Meija (79e minuut).

Na de overwinningen van Osasuna en Barcelona vond de club zichzelf zondagavond op de derde plaats terug, op drie punten achter de koploper en op één puntje achter Barcelona. De club van Mark van Bommel speelde zondagavond een eenvoudige wedstrijd. Nadat Van Bommel, die opnieuw een basisplaats had, in de 18e minuut de score opende, liep Barca snel uit naar 5-0.

Ronaldinho maakte twee goals (2-0 en 3-0). Door treffer van Puyol en Larsson werd het uiteindelijk nog 5-0. Sociedad-speler Gari Aranga werd na 69 minuten met rood heengezonden.

Giovanni van Bronckhorst speelde niet in het duel tegen Sociedad. Hij bleef negentig minuten op de bank. Van Bommel voetbalde de hele wedstrijd.